Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11/2/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 11 Φεβρουαρίου 2010
Προσεχώς τα νεότερα για τα 5,5 δις στην Ακρόπολις.

Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ 11 Φεβρουαρίου 2010

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 5,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Σκοτάδι για τη διαγραφή προστίμου της "Ακρόπολις"

Σιγήν ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα της διαγραφής το 2008 από την ΦΑΕΕ Αθηνών του αστρονομικού προστίμου ύψους 5,5 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για εικονικές συναλλαγές.

 

Παρότι ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, όταν το θέμα τέθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην επιτροπή από τον βουλευτή της συμπολίτευσης Δ. Κουσελά, επικαλέστηκε την εισαγγελική έρευνα λέγοντας ότι θα ενημερώσει σχετικά την Ολομέλεια, χθες δεν το έπραξε, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από τον προκάτοχό του Ν. Λέγκα, ο οποίος αναρωτήθηκε με νόημα: «Μήπως η έρευνα διεξήχθη μετά την αποκάλυψη του θέματος;».

 

Στο θέμα πάντως επανήλθε ο Δ. Κουσελάς, ο οποίος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής απόφαση της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών με ημερομηνία 10.4.2008, στην οποία ορίζει τη διαγραφή των ποσών 192.283.410.56 ευρώ και 5.319.068.456 ευρώ «που βεβαιώθηκαν με τον χρηματικό κατάλογο (30/1/29-10-2007) και την προβεβαίωση του 10% των επιβληθέντων προστίμων».

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε ξεκάθαρα για διαγραφή τεραστίου προστίμου της χρηματιστηριακής εταιρείας, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, στα οποία επένδυσαν ασφαλιστικά ταμεία «ύστερα από καθοδήγηση του υπουργείου Οικονομικών», «φωτογραφίζοντας» σαφώς την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, δηλαδή τους κ.κ. Γ. Αλογοσκούφη και Αντ. Μπέζα. Διευκρινίσεις για το θέμα ζήτησαν και βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.