Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/2/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 5 Φεβρουαρίου 2010
Κινητικότητα για στελέχωση του ΙΚΑ Φιλατρών.

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 5 Φεβρουαρίου 2010
Παρέμβαση Κουσελά για το ΙΚΑ Φιλιατρών.

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 11 Φεβρουαρίου 2010
Παρέμβαση Δημ. Κουσελά για το ΙΚΑ Φιλιατρών.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 5 Φεβρουαρίου 2010

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Παρέμβαση για το ΙΚΑ Φιλιατρών

 

Μετά την συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή Φιλιατρών με δημότες της πόλης στο ΙΚΑ Φιλιατρών, ο κ. Κουσελάς αφού ενημερώθηκε από τον κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αλλά και από τον Δήμαρχο κ. Άλκη Ξύγκα, επικοινώνησε δύο φορές με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

 

Ο κ. Κουσελάς έθεσε εκ νέου το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο ΙΚΑ Φιλιατρών, το οποίο είχε επισημάνει και με την από 30-10-2009 επιστολή του προς τον Υφυπουργό.

 

Ζήτησε από τον κ. Κουτρουμάνη να αντιμετωπισθεί το διαχρονικό αυτό πρόβλημα με πρόσληψη προσωπικού και με εμβαλωματικές λύσεις, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

 

Υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει οποιαδήποτε συρρίκνωση ή υποβάθμιση του παραρτήματος, γιατί δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, μετακινούμενοι αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.

 

Ο κ. Κουτρουμάνης, αφού ενημερώθηκε σφαιρικά, απάντησε ότι :

 

«Σε τρείς μήνες από σήμερα θα προσληφθούν 3 υπάλληλοι για το ΙΚΑ Φιλιατρών μέσω ΑΣΕΠ. Η σχετική διαδικασία έχει προχωρήσει. Zήτησε άμεσα από τη διοίκηση του ΙΚΑ να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με προσωρινές αποσπάσεις».