Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/1/2010

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 22 Ιανουαρίου 2010
Πίσω στην Ηλεία ο Επικούριος
ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 22 Ιανουαρίου 2010
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Με διάλογο στη η λύση για τον Επικούριο.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 22 Ιανουαρίου 2010

 

Πίσω σε Ηλεία από Γερουλάνο

 

Στην Ηλεία επιστρέφει ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς, όπως προέκυψε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η διαδικασία που ακολούθησε ο Αντ. Σαμαράς δεν ήταν σύννομη.

 

Αυτά προκύπτουν από την απάντηση που έδωσε το Νομικό Συμβούλιο στο σημερινό υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος απευθύνθηκε σε αυτό μετά από ερωτήσεις των βουλευτών του Νομού Ηλείας. Χωρίς το συγκεκριμένο όργανο να τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος, απάντησε πως η διαδικασία δεν ήταν σύννομη, ενώ υπέδειξε τρόπους για τη σωστή διόρθωση του σφάλματος.    

 

Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσ. Βουδούρης προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι σαφές ότι το ερώτημα που τέθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης, αλλά στη διαδικασία αποκατάστασης του σφάλματος να γραφεί ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα ως ανήκων στο Νομό Ηλείας, αντί της Μεσσηνίας. 

 

Για τούτο ζητάμε να ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες αποκατάστασης του σφάλματος, στο οποίο αναφερόμαστε στην από 30-11-2009 επιστολή μας. Έχουμε μάλιστα ζητήσει - και συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. υπουργό - να γίνει συνάντησή μας μαζί του, για να τον ενημερώσουμε εμπεριστατωμένα και επί της ουσίας του θέματος».