Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 19/1/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 19 Ιανουαρίου 2010
Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Παρέμβαση για μικρές εταιρίες οδικής βοήθειας.

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 19 Ιανουαρίου 2010
ΡΕΠΠΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑ
Συμπράξεις με τοπικούς συνεργάτες των
εταιριών οδικής βοήθειας.Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 19 Ιανουαρίου 2010

 

Άρση της αδικίας για τις μικρές επιχειρήσεις οδικής βοήθειας

 

‘Αμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα στην Ερώτηση που κατέθεσε στις 10-12-2009 στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, με την οποία ζητούσε να καταργηθούν οι ρυθμίσεις του άρθρου 14 ν. 3783/2009, που απειλούν με αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις οδικής βοήθειας.

 

Οι ρυθμίσεις του άρθρου 14 ν. 3783/2009, που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, είχαν καταψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ, γιατί  μεθόδευαν τη δημιουργία μονοπωλίου στην αγορά των Εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες οδικής ασφάλειας, με αρνητικές επιπτώσεις στο κόστος και στις δυνατότητες επιλογής των καταναλωτών, ενώ θα οδηγούσαν  στον αφανισμό σημαντικού αριθμού μικρών τοπικών επιχειρήσεων οδικής βοήθειας, με απαξίωση επενδύσεων, τις οποίες υποχρεώθηκαν από τον ίδιο το νόμο να κάνουν και με σημαντική απώλεια απασχόλησης.

 

Ο κ. Κουσελάς, σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  « Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο θέμα που έθεσα. Με την κατάθεση της νέας ρύθμισης, που καταργεί τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης για το θέμα, αποκαθίσταται εγκαίρως μια σοβαρή αδικία που επιχειρήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων οδικής βοήθειας».