Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/1/2010

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 13 Ιανουαρίου 2010
Χρηματοδότηση για αποκατάσταση των ζημιών
στο Ακρογιάλι ζητά ο Δημ. Κουσελάς.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 13 Ιανουαρίου 2010
Επιστολή Κουσελά σε Ραγκούση για 93.000 ευρώ.


Εφημερίδα ΦΩΝΗ 13 Ιανουαρίου 2010

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑΝ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ
Αίτημα έκτακτης ενίσχυσης 93.000 ευρώ για το Ακρογιάλι.

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, ζητώντας του να χορηγήσει την αναγκαία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 93.000 ευρώ στον Δήμο Αβίας, προκειμένου να αποκατασταθούν το ταχύτερο οι σοβαρές ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη θαλασσοταραχή  στο Ακρογιάλι.

 

Η επιστολή προς τον Υπουργό είναι η ακόλουθη:

 

Η έντονη θαλασσοταραχή της 1-3 Ιανουαρίου 2010 έπληξε σοβαρότατα τον οικισμό Ακρογιαλίου Δήμου Αβίας Ν. Μεσσηνίας.


Συγκεκριμένα, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, επήλθε έντονη υποσκαφή της παραλιακής οδού, με αποτέλεσμα να έχει ήδη καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος και να υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης και του υπολοίπου. Στην ίδια παραλιακή οδό και για την ίδια αιτία καταστράφηκαν  αγωγοί ύδρευσης και αποχέτευσης, με αποτέλεσμα, μετά από υπόδειξη της Τροχαίας, να έχει διακοπεί και η συγκοινωνία, με αποκλεισμό όμορων οικισμών.  Οι ζημιές αυτές επιδεινώθηκαν με τη νέα κακοκαιρία της 6ης και 7ης Ιανουαρίου, δημιουργώντας και σοβαρά προβλήματα στους παρά την οδό ιδιοκτήτες οικιών.


Σύμφωνα με την 1/2010 τεχνική μελέτη της ΤΥΔΚ Ν. Μεσσηνίας για την αναγκαία αποκατάσταση και τον επιβεβλημένο εκτενέστερο τεχνικό έλεγχο της παραλιακής οδού απαιτούνται 92.000 ευρώ, τα οποία ο Δήμος Αβίας αδυνατεί να καλύψει από ίδιους πόρους. 


Σας παρακαλώ θερμά να μεριμνήσετε για τη χορήγηση της αναγκαίας έκτακτης χρηματοδότησης στον Δήμο, ώστε να προχωρήσει η επιβεβλημένη κατεπείγουσα αποκατάσταση της παραλιακής οδού και να αποφευχθεί η περαιτέρω κατάρρευση του υποβάθρου της, ζήτημα κρίσιμο για την ασφάλεια και την ομαλή μετακίνηση  των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.       

Ευχαριστώ εκ προοιμίου για την προσοχή και τη μέριμνά σας για την άμεση επίλυση του θέματος.  »