Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11/12/2009

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 11 Δεκεμβρίου 2009
Να χαρακτηρισθούν πυρόπληκτα όλα τα χωριά
του Ταυγέτου.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 11 Δεκεμβρίου 2009
Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Αναφορά για αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών.


Εφημερίδα ΦΩΝΗ 11 Δεκεμβρίου 2009

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Αναφορά για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, επανερχόμενος στο θέμα, κατέθεσε  Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας τον χαρακτηρισμό του συνόλου των ορεινών τοπικών διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας ως δυσπρόσιτων,  για την αποκατάσταση πυρόπληκτων κατοικιών.

 

Με την Αναφορά ο κ. Κουσελάς ζητεί «να τροποποιηθούν οι Αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ που αναφέρονται στο συνημμένο και χαρακτήριζαν ως δυσπρόσιτες συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας. Ειδικότερα, ζητείται να εκδοθεί μια νέα ενιαία απόφαση, η οποία να καλύπτει τα Τοπικά Διαμερίσματα Ελαιοχωρίου, Καρβελίου, Λαδά, Αρτεμισίας, Πηγών, Αλαγονίας και Νέδουσας, καθώς και τον οικισμό Μενινά του Δήμου Καλαμάτας .

 

Παρακαλώ να δείτε το ζήτημα με τη δέουσα μέριμνα και προσοχή και να επιδιώξετε την άμεση διευθέτησή του, διότι οι προαναφερθείσες Αποφάσεις του τ. ΥΠΕΧΩΔΕ προκάλεσαν σύγχυση και καταφανείς αδικίες, αφού στην πραγματικότητα το σύνολο των τοπικών διαμερισμάτων του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου είναι απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα, με συνέπεια να υπάρχει σοβαρά αυξημένο κόστος αποκατάστασης των πυρόπληκτων κατοικιών της περιοχής.  »