Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/11/2009

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 28 Νοεμβρίου 2009
Επιδοτήσεις τώρα ζητεί ο Κουσελάς.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 28 Νοεμβρίου 2009
Επίκαιρη ερώτηση Κουσελά για τις επιδοτήσεις.


Εφημερίδα ΦΩΝΗ 28 Νοεμβρίου 2009
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Να καταβληθούν άμεσα οι επιδοτήσεις στους αγρότες
.


Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 3 Δεκεμβρίου 2009
Επίκαιρη Ερώτηση Κουσελά για την άμεση καταβολή
των επιδοτήσεων.


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 28 Νοεμβρίου 2009

 

Επίκαιρη Ερώτηση Κουσελά
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης  Κουσελάς, κατέθεσε  επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και την παροχή διευκολύνσεων στους αγρότες, ώστε να αντιμετωπισθούν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω των αρνητικών εξελίξεων στην παραγωγή και στις τιμές των προϊόντων τους.

 

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Οι σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του ΟΣΔΕ αποτελούν αναμφίβολα ευθύνη της απελθούσας Κυβέρνησης της Ν.Δ. Ωστόσο, τις συνέπειες αυτής της κατάστασης κινδυνεύουν να τις υποστούν οι ελαιοπαραγωγοί και γενικότερα  οι αγρότες της Μεσσηνίας και της χώρας μας. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της αρμόδιας Υπουργού Κυρίας Μπατζελή, προαπαιτούμενο για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης είναι η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης από κάθε ‘Ενωση Συνεταιρισμών. 

 

Αυτό, στην περίπτωση του Νομού Μεσσηνίας και πολλών άλλων νομών, όπου υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στην ψηφιοποίηση, θα οδηγήσει στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης το νωρίτερο τον Μάϊο του 2010. Επειδή κάτι τέτοιο  αποτελεί τελειωτικό πλήγμα για τους παραγωγούς που ήδη το 2008-2009 πέρασαν τη χειρότερη περίοδο για την παραγωγή και τις τιμές των προϊόντων τους, 

 

Ερωτάται η Κυρία Υπουργός:

- Είναι διατεθειμένη να διευκολύνει με κάθε τρόπο την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς πριν από τα Χριστούγεννα;
- Είναι διατεθειμένη να  εγκρίνει άμεσα χρηματοδότηση στους ελαιουργικούς Συνεταιρισμούς και τις Ε.Α.Σ., ώστε να διευκολύνουν τους παραγωγούς για να καλύψουν τα έξοδα συγκομιδής και τις αυξημένες ανάγκες τους; »