Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/11/2009

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 29 Νοεμβρίου 2009
ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
"Πράσινοι" φόροι για τους ρυπαντές.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 29 Νοεμβρίου 2009
Παρέμβαση Δ. Κουσελά για περιβάλλον
και κλιματική αλλαγή.


Εφημερίδα ΦΩΝΗ 30 Νοεμβρίου 2009
Παρέμβαση Δ. Κουσελά για περιβάλλον
και κλιματική αλλαγή
.

 

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 30 Νοεμβρίου 2009

 

Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ

 

Κατά την κοινή συνεδρίαση της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της ειδικής μόνιμης Επιτροπής ‘Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, οι βουλευτές- μέλη των επιτροπών ενημερώθηκαν από τον κ. Σταύρο Δήμα, Επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για το περιβάλλον, για τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης και στην κλιματική αλλαγή. 

Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, αφού συνεχάρη τον κ. Δήμα για τις πρωτοβουλίες του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κλιματική αλλαγή, που τη χαρακτήρισε καθοριστική για το μέλλον του πλανήτη, τη ζωή και το μέλλον όλων.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουσελάς τόνισε πως δεν νοείται οι όποιες συμφωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να εξαρτώνται από την καλή ή την κακή διάθεση των επί μέρους χωρών εθνικών ή και των πολυεθνικών. Απαιτείται, αντίθετα, η καθιέρωση ενός ισχυρού «πράσινου» φόρου σε παγκόσμια κλίμακα για εκείνους που ρυπαίνουν και ενός παγκόσμιου Ταμείου, που να αξιοποιεί τα έσοδα του φόρου στην ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής διευκρίνισε ότι ο «πράσινος φόρος» δεν τίθεται για να νομιμοποιήσει τις παρανομίες, αλλά με σκοπό να εφαρμόζονται οι απαγορεύσεις που θεσπίζονται σε διεθνές επίπεδο και να έχει συγκεκριμένο και υψηλό κόστος και η παραμικρή παραβίασή τους. Τέλος, ανέδειξε τη σημασία της ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης και πρότεινε την ένταξη αντίστοιχων μαθημάτων στα σχολεία.