Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/3/2008

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Δ. Κουσελάς σήμερα οι γυναίκες
 χαμογελούν πικρά »

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Ο  Δ. Κουσελάς για την
 ημέρα της γυναίκας »

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Ο Δημήτρης Κουσελάς για την ημέρα της Γυναίκας »

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ  2008

«Ο Δημήτρης Κουσελάς για την ημέρα της Γυναίκας »

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας, δήλωσε τα εξής :

« Στις 8 Μαρτίου του 1857, οι εργαζόμενες γυναίκες της Νέας Υόρκης απήργησαν μαζικά, δίνοντας τα πρώτα θύματα στον αγώνα τους για ισότητα, ανθρώπινο μεροκάματο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Στις 8 Μαρτίου του 2008, μέρα της γιορτής τους, οι γυναίκες του τόπου μας έχουν δυστυχώς κάθε λόγο να αναλογίζονται, χαμογελώντας πικρά,

• την έλλειψη σε κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες, σε μέτρα στήριξης των γυναικών και της οικογένειας, που είναι προϋπόθεση για πραγματική ισότητα,

• τη γυναικεία ανεργία, που είναι υπερδιπλάσια της ανδρικής στη χώρα μας,

• το καθημερινό άγχος να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς

• την ανασφάλεια για τη μόρφωση, τη δουλειά, την προοπτική και το μέλλον των παιδιών τους,

• τα αντικοινωνικά και ανεξέλεγκτα ωράρια που εκμηδενίζουν τον ήδη πολλαπλά πιεσμένο ελεύθερο χρόνο τους,

• πως είναι τα κύρια θύματα της δήθεν «εξυγίανσης» του Ασφαλιστικού, στη βάση μιας κακώς εννοούμενης ισότητας-ισοπέδωσης προς τα κάτω, που εμπαίζει και πλήττει την εργαζόμενη μητέρα,

• την ανέξοδη αναγνώριση της προσφοράς της αγρότισσας στη Βουλή, χωρίς η Κυβέρνηση να κάνει το παραμικρό για καλύτερες συντάξεις και ισότιμη μεταχείριση των απόμαχων της υπαίθρου, με μείωση των ορίων ηλικίας για την αγρότισσα και τον αγρότη.

Ας μην περιοριστούμε, λοιπόν, σήμερα στα συνήθη «Χρόνια Πολλά», επαινώντας επετειακά τη Γυναίκα, τη μητέρα, την εργαζόμενη, την αγρότισσα, τη δημιουργό, τη σύντροφό μας.

Ας δείξουμε, καθημερινά και έμπρακτα, την αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο, νοοτροπία και πρακτική που την υποβαθμίζει, σε λογικές που καταλύουν την ασφάλεια της απασχόλησης και την οικογένεια, σε λογικές που μας γυρίζουν όλους, άνδρες και γυναίκες, πολλές δεκαετίες πίσω.

Ας δείξουμε, καθημερινά και έμπρακτα, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη μας στο αστείρευτο δυναμικό των γυναικών του τόπου μας.

Ο αγώνας τους για ανθρωπιά, για ποιότητα στην εργασία και στην καθημερινή ζωή, είναι και δικός μας αγώνας για το χτίσιμο μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ασφάλεια και προοπτική.

Μιας κοινωνίας που η σημερινή Κυβέρνηση αντιμάχεται, μη μπορώντας και κυρίως μη θέλοντας να την αποδεχθεί, πόσο μάλλον να τη διασφαλίσει ! »