Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7/3/2008

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Δ. Κουσελάς για το ασφαλιστικό "κοινωνικά
άδικη η μεταρρύθμιση"»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Δήλωση του Δ. Κουσελά για το
 Ασφαλιστικό νομοσχέδιο  »

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Δήλωση του Δ. Κουσελά για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο »

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
Δήλωση Κουσελά για το ασφαλιστικό

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ  2008

Δήλωση του Δημήτρη Κουσελά για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Μετά την παρουσίαση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την αρμόδια Υπουργό Απασχόλησης, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα 3 προεκλογικά «δεν» του κ. Καραμανλή (δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας, δεν μειώνονται οι συντάξεις, δεν αυξάνονται εισφορές) διαψεύδονται σήμερα με τον χειρότερο τρόπο. Αφού υπονόμευσε τον δημόσιο και τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού αρνήθηκε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα Ταμεία, αφού ενέτεινε τα προβλήματα με αλλεπάλληλες χαριστικές ρυθμίσεις, αφού δεν έκανε τίποτα για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, αφού επιδεικτικά «ξέχασε» την άνιση συνταξιοδοτική μεταχείριση του αγρότη και της αγρότισσας, η Κυβέρνηση άνοιξε τα χαρτιά της στο Ασφαλιστικό, που μέχρι τώρα κρατούσε ως… επτασφράγιστο μυστικό στον «διάλογο»-παρωδία με τους φορείς.

Κινδυνολογώντας ασύστολα για το είδος και την έκταση των προβλημάτων της Κοινωνικής Ασφάλιση, η Κυβέρνηση εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με πρώτα θύματα τις εργαζόμενες γυναίκες και τις νεότερες γενιές εργαζομένων. Ενοποιεί Ταμεία με στόχο τη γενικευμένη σύγκλιση των παροχών προς τα κάτω, αυξάνει τα όρια ηλικίας, μειώνει δραστικά μέχρι και 60% τις επικουρικές συντάξεις, χρησιμοποιεί το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης ως άλλοθι υφαρπαγής κοινωνικών πόρων των υγιών Ταμείων, αλλά και για παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις και αυξήσεις ΦΠΑ, πλήττει τέλος ασφαλιστικά δικαιώματα, δικαιώματα περίθαλψης και θεμελιωμένες προσδοκίες και της παλιότερης και των νεότερων γενεών.

Πρόκειται για μια αδιέξοδη, ψευδεπίγραφη και κοινωνικά άδικη «μεταρρύθμιση», χωρίς ίχνος μελέτης και τεκμηρίωσης, που ενώ πλήττει βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν λύνει κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης (εισφοροδιαφυγή, τήρηση υποχρεώσεων της Πολιτείας για τη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης) που η ίδια η Κυβέρνηση ενέτεινε αντί να αντιμετωπίσει.

Οι μεθοδεύσεις αυτές της Κυβέρνησης θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει.

Το ΠΑΣΟΚ θα τις αντιπαλέψει και μέσα στη Βουλή και στην κοινωνία, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες που πλήττονται από τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης. Ακόμα κι αν αυτές οι ρυθμίσεις γίνουν νόμος του κράτους, με την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ, εμείς δεσμευόμαστε ότι το πρώτο που θα κάνουμε ως Κυβέρνηση, θα είναι να τις αποσύρουμε. »

          -ο-
   Βουλευτής

Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ