Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/9/2009

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ   23 Σεπτεμβρίου   2009

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

 

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  23 Σεπτεμβρίου   2009

Ο Δημήτρης Κουσελάς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

 

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ  23 Σεπτεμβρίου   2009

Ο Δημήτρης Κουσελάς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  23 Σεπτεμβρίου   2009

Ο Δημήτρης Κουσελάς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

 

 

Ο Δημήτρης Κουσελάς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

Περιοδεία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα καταστήματα της Καλαμάτας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής κ. Δημήτρης Κουσελάς.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που χαιρετίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, (έλλειψη ρευστότητας και κανόνων υγιούς ανταγωνισμού, φορολογικά προβλήματα, γραφειοκρατία, σχέσεις με τραπεζικό σύστημα κλπ).  

Ο κ. Κουσελάς τόνισε πως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δίνει άμεσα πολύτιμες ανάσες στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, με πάγωμα για ένα χρόνο των δανειακών τους υποχρεώσεων, δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων, με αξιοποίηση από το ΤΕΜΠΜΕ των κρατικών εγγυήσεων 15 δις ευρώ που «πάγωσαν» στις Τράπεζες, με ευνοϊκές αλλαγές στον «Τειρεσία», επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, σταδιακή αντιμετώπιση του «βραχνά» των μεταχρονολογημένων επιταγών, καθώς  και με απευθείας διοχέτευση επιπλέον ρευστότητας στην αγορά, από ειδικό Ταμείο Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας.

Δεσμεύτηκε για τη θέσπιση ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος με μία ενιαία φορολογική, προοδευτική και τιμαριθμοποιημένη    κλίμακα, χωρίς περαιώσεις και πρόσθετα φορολογικά βάρη.