Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/9/2009

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ   3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   2009

3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

 

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  3  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   2009
3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

 


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  3  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   2009
O Δημ. Κουσελάς για την 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 

 

 

3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

 

 

Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974, ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, επικεφαλής ομάδας ιστορικών στελεχών της Δημοκρατικής Παράταξης, προχώρησε στην Ιδρυτική Διακήρυξη και στη δημιουργία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

 

Ενός Κινήματος βασισμένου στις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης και της Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. Ενός Κινήματος για τον αγρότη, τον εργάτη, τον βιοτέχνη, τον μισθωτό, τον υπάλληλο, τη νεολαία μας, ταγμένου στην υπηρεσία της χώρας και του λαού. Ενός Κινήματος που άλλαξε τον τόπο.

 

Σήμερα, 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, οι βασικές αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη παραμένουν περισσότερο επίκαιρες από ποτέ. Είναι αξίες διαχρονικές, που απαιτούν κάθε φορά νέες λύσεις στην υπηρεσία του τόπου και των πολιτών. Λύσεις που να προάγουν τη διαφάνεια, την αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών, τη δημοκρατική διακυβέρνηση, την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, μια νέα σχέση με το περιβάλλον.

 

Αυτές οι αξίες συνεχίζουν να αποτελούν την πυξίδα των επιλογών μας, να μας συσπειρώνουν, να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν.

 

Περήφανο για την προσφορά του στον τόπο, με έμπειρο και ανανεωμένο πολιτικό δυναμικό, αλλά και διδαγμένο από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος,  το ΠΑΣΟΚ ενωμένο υπό τον Πρόεδρό μας Γιώργο Α. Παπανδρέου, με το σύνολο των μελών, στελεχών και φίλων του συντεταγμένο, έρχεται να δώσει ξανά ελπίδα και όραμα στη χώρα και στο λαό μας. 

 

Σε μια κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία, με πλήρη επίγνωση της ιστορικής μας ευθύνης απέναντι στη χώρα και στον λαό, καλούμαστε να επιλύσουμε τα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, απόρροια της κρίσης και, κυρίως, των αδιέξοδων πολιτικών μιας καταρρέουσας συντηρητικής Κυβέρνησης.

 

Πολιτικών που ευνόησαν τους λίγους και έπληξαν τους πολλούς, βλάπτοντας την οικονομία, το βιοτικό επίπεδο, την αξιοπιστία της χώρας και των θεσμών, γυρίζοντάς μας δεκαετίες ολόκληρες πίσω.

 

Η συντριπτική πλειψηφία του ελληνικού λαού απαιτεί αλλαγή πορείας. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, είναι μια χαμένη μέρα για τον τόπο. Γιατί καθημερινά αποδεικνύεται πόσο κρίσιμο είναι το δίλημμα: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

 

Απέναντι σε μια Κυβέρνηση της οποίας οι επιλογές, οι παλινωδίες, η αποσπασματική - πελατειακή διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων και οι αρνητικές επιδόσεις αποτελούν επαρκή και μείζονα λόγο άμεσης προσφυγής  στη λαϊκή ετυμηγορία, εμείς ξεκινάμε σήμερα μια νέα πορεία   στον λαό.

Αναδεικνύουμε τις προτάσεις μας για έξοδο από την κρίση και στήριξη της ανάπτυξης σε νέες βάσεις, με διαφάνεια, αξιοπιστία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τον δικό μας Οδικό Χάρτη ανασυγκρότησης της χώρας, ανάταξης της οικονομίας, συντεταγμένης πορείας εξόδου από την κρίση. ‘Ενα νέο πρότυπο δίκαιης, βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης, στην υπηρεσία του πολίτη.

Καλώ όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας να συσπειρωθούν και να στηρίξουν αυτή  την προσπάθεια.

Για να βγει η χώρα μας από το τέλμα, με μια νέα προοδευτική Κυβέρνηση, που να έχει νωπή, ισχυρή και καθαρή λαϊκή εντολή.

Για να δώσουμε ξανά στον τόπο μας, στη χώρα και στο λαό μας ένα καλύτερο αύριο.

Το όραμα, τη σιγουριά και την προοπτική που δικαιούνται!