Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/7/2009

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ   18 ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Κουσελάς κατά τις κυβέρνησης για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  18  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Σκληρή κριτικά από τον  Βουλευτή Μεσσηνίας Δημ. Κουσελά.
Αιτία πολέμου οι μεθοδεύσεις της κυβέρνηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  18  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Ομιλία Κουσελά στη Βουλή.
Αιτία πολέμου οι μεθοδεύσεις της κυβέρνηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

«Αιτία πολέμου» οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης

για τα βαρέα και ανθυγιεινά .

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών για την «αναμόρφωση του νομικού πλαισίου των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής και την επιβολή ειδικού φόρου & έκτακτης εισφοράς, καθώς και για τη ρύθμιση θεμάτων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», άσκησε μεταξύ άλλων σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις της στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τονίζοντας ότι:

 

«Το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών είναι από τα πιο μεγάλα, τα πιο ευαίσθητα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους και την κοινή γνώμη. Με αυτό το νομοσχέδιο θέλετε να δώσουμε εξουσιοδότηση, για Υπουργική Απόφαση με βάση την οποία θα ρυθμιστεί το θέμα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της αρμόδιας Επιτροπής.  Δηλαδή, η Υπουργός Απασχόλησης θα εκδώσει  Υπουργική απόφαση για το ποια ανθυγιεινά επαγγέλματα θα απενταχθούν και ποια θα μπουν στο σύστημα των βαρέων και ανθυγιεινών.

 

Αυτό, κ. Υπουργέ, είναι casus belli, αιτία πολέμου. Κανείς δεν περίμενε τέτοιο αιφνιδιασμό μέσα στο καλοκαίρι.  Είναι δυνατόν για ζητήματα που έχουν ρυθμιστεί με νόμους -και μάλιστα για πολλά από αυτά και για κάθε κλάδο υπάρχει ξεχωριστός νόμος-, εσείς να μας λέτε πως θα εξουσιοδοτήσουμε την Υπουργό, που μόνη της πλέον θα βγάλει μια απόφαση και θα ρυθμίσει ζητήματα για το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων σε ολόκληρη την Ελλάδα με μια τέτοια διαδικασία;

 

Είναι απαράδεκτο! Πρέπει να το ξανασκεφθείτε και να το πάρετε πίσω, διότι θα ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου. »