Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/7/2009

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ   24 ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Ερώτηση Κουσελά κατά της κυβέρνησης.

 

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  24  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Κριτική Κουσελά στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
«Μεταρρυθμίσεις» ρουσφετιού, αδιαφάνειας και  αυθαιρεσίας.

 

 

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  24  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Ερώτηση Κουσελά για ρουσφετολογικές προσλήψεις.

 

 

«Μεταρρυθμίσεις» ρουσφετιού, αδιαφάνειας και  αυθαιρεσίας.

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών για την «αναμόρφωση του νομικού πλαισίου των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής και την επιβολή ειδικού φόρου & έκτακτης εισφοράς, καθώς και για τη ρύθμιση θεμάτων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τις διατάξεις του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

 

 

«Με αυτό το νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση επιχειρεί να εισπράξει ότι μπορεί, φορολογώντας τα πάντα, για να κλείσει τις αστείρευτες τρύπες της δημοσιονομικής της κακοδιαχείρισης. Μετά θεσμοθετεί, με τις εξαιρέσεις, που εκείνη επιλέγει, για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν. Το δεύτερο χαρακτηριστικό του είναι πως η Κυβέρνηση ανοίγει πόρτες και παράθυρα για φωτογραφικές- ρουσφετολογικές προσλήψεις, μετατάξεις και τακτοποιήσεις συνολικότερα «υμετέρων».

 

 

Φαίνεται πως δεν της φθάνουν όλα αυτά που έχει κάνει, προσλήψεις και μετατάξεις (και αναφέρομαι στις 60.000 ρουσφετολογικές προσλήψεις που με χρήματα των ανέργων πραγματοποιεί από τα  stage, στις μετατάξεις στο Υπουργείο Οικονομικών, με τελείως αδιαφανείς όρους και προϋποθέσεις). Αυτές φαίνεται πως είναι οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να συνεχίσει η Κυβέρνηση. Αυτές θέλει να συνεχίσει ο κ. Πρωθυπουργός και γι’ αυτό ζητάει τη συνέχιση της στήριξης και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού!  »

 

 

Ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Υφυπουργό Οικονομίας, ο οποίος αρνήθηκε πως υπάρχουν τέτοιες πρακτικές, ο κ. Κουσελάς προανήγγειλε την Κατάθεση Ερώτησης και Αίτησης για να δοθούν τα αντίστοιχα στοιχεία και να φανεί η πραγματική πρακτική της Κυβέρνησης.

 

 

Στη συνέχεια, ο Μεσσήνιος βουλευτής επανήλθε στις κατά τη γνώμη του απαράδεκτες για τον κοινοβουλευτισμό μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στο θέμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, τονίζοντας πως  « μας είπατε ότι θα φέρετε με σχετικό άρθρο την εξουσιοδότηση της Υπουργού Απασχόλησης για την υπαγωγή ή την απένταξη (με Απόφασή της) από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Μετά την κατακραυγή και από την  ΓΣΕΕ και τον εργατικό κόσμο συνολικότερα, έρχεστε σήμερα και μας λέτε πως όχι, ούτε άρθρο θα φέρετε, προκειμένου να μην κληθούν φορείς και να μη γίνει καμία συζήτηση. Ουσιαστικά μας είπατε πως θα φέρετε αιφνιδιαστικά μία τροπολογία είτε κατά την διάρκεια της συζήτησης αυτού του νομοσχεδίου ή, αν δεν είστε έτοιμοι, στο επόμενο νομοσχέδιο! »

 

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς στηλίτευσε τη ρύθμιση της Κυβέρνησης για «αξιοποίηση»  προγραμμάτων του ΟΑΕΔ  και από το Δημόσιο, με την οποία «μετατρέπει τα προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε πεδίο άσκησης της πιο «ελεεινής» ρουσφετολογικής πολιτικής, με  μοναδικό στόχο την εκλογική διάσωση της Νέας Δημοκρατίας, στόχο που δεν πρόκειται, βέβαια, να πετύχει. Παίρνει τις εισφορές των εργαζόμενων και των εργοδοτών και κοινοτικά κονδύλια, (για τα οποία δεν ξέρω αν έχει πάρει σχετική έγκριση από την ΕΕ), κονδύλια που είχαν στόχο να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, για  να δημιουργήσει μια στρατιά πολιτικών ομήρων στο δημόσιο.  Καταπατά έτσι κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, εκμεταλλευόμενη τη δεινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες άνεργοι συμπολίτες μας.  Από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι τον Απρίλιο του 2009, έχουμε αύξηση των ανέργων κατά 87.000, με βάση τα επίσημα στοιχεία. Με τα ανεπίσημα στοιχεία έχουμε μισό εκατομμύριο ανέργων, με πρώτα θύματα τους νέους και τις γυναίκες. Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την κοινωνική προστασία. Αντ’ αυτού, η Κυβέρνηση ξεθάβει πρακτικές Μαυρογιαλούρου.  Κατασπαταλά έτσι το δημόσιο χρήμα, το χρήμα των κοινωνικών συνομιλητών, τα χρήματα της ΕΕ, για να κάνει ρουσφέτια χωρίς αντίκρισμα. »

 

 

Ακόμα, ο κ. Κουσελάς άσκησε έντονη κριτική σε άρθρο του νομοσχεδίου, «με το οποίο δίνεται απόλυτη εξουσία στον Υπουργό Οικονομικών να επιχορηγεί χωρίς κριτήρια, χωρίς οποιοδήποτε περιορισμό,  φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα». Απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Οικονομικών τόνισε πως « έτσι αντιλαμβάνεστε, φαίνεται, τις διαδικασίες που σχετίζονται με τον Πολιτισμό, με την προστασία του περιβάλλοντος ή με τη λειτουργία της Εκκλησίας. Αναρωτιέμαι, τι θέλετε να κάνετε; Τι θα πείτε στους ιερείς όταν σας ζητούν οικονομική ενίσχυση; Βγείτε στον άμβωνα και μιλήστε για τη Νέα Δημοκρατία, ώστε  να ενισχύσουμε τα αιτήματα των εκκλησιαστικών Συμβουλίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οποιαδήποτε εκκλησίας; Αυτό θα κάνετε; Αυτό θα κάνουν οι βουλευτές σας, που θα έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στον Υπουργό Οικονομικών και να πάρουν έγκριση για κονδύλια χωρίς περιορισμούς, χωρίς κριτήρια, με πλήρη αδιαφάνεια; Αυτές είναι οι …μεταρρυθμίσεις σας;»