Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/7/2009

Εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  16 ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ: ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Απειλές για τη Νέδα

 

Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουσελάς, την επόμενη ημέρα της κατάθεσης ερώτησης στη Βουλή μαζί με τους βουλευτές Ηλείας, Γιάννη Κουτσούκο και Μιχάλη Κατρίνη, για τις παράνομες αμμοχαλικοληψίες στον ποταμό της Νέδας, από την εταιρεία «Κερκετεύς ΑΤΕ» του φερόμενου ως εμπλεκόμενου στο γνωστό συνδικάτο του εγκλήματος, Γιώργου Τρομπούκη.

 

Αμμοληψίες στον ποταμό Νέδα από την «KERKETEYS ΑΤΕ» Αμμοληψίες στον ποταμό Νέδα από την «KERKETEYS ΑΤΕ» Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2008, όταν ο κ. Κουσελάς αντέδρασε στις προκλητικές παρανομίες που συνέβαιναν στη Νέδα με το πρόσχημα δήθεν των αντιπλημμυρικών έργων. «Με πήρε κάποιος με απόκρυψη στο προσωπικό μου τηλέφωνο και, αφού μου επισήμανε ότι κινούμαι χωρίς οδηγό και ασφάλεια, μου είπε να προσέχω καθώς θα μεταβαίνω από την Αθήνα στη Μεσσηνία, διότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι στροφές και κρύβουν κινδύνους»- λέει στην «Ε» ο κ. Κουσελάς και προσθέτει:

 

«Ηταν και είναι φανερό ότι από την ερώτηση που καταθέσαμε τότε μαζί με τους συναδέλφους μου, εθίγησαν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Τρομακτικά σε μέγεθος. Ομως τώρα που αποκαλύπτεται ότι τις παρανομίες στην Νέδα τις έκανε η εταιρεία του Γιώργου Τρομπούκη, εκείνες οι απειλές λαμβάνουν ξεχωριστή σημασία και φυσικά καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί με απείλησαν».

 

Αλλά και ο Ηλείος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, δέχθηκε -όπως αποκαλύπτει στην «Ε»- περίεργες «επιπλήξεις και παρατηρήσεις», μετά την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης στη Βουλή. «Με πλησίασαν τότε κάποιοι τοπικοί παράγοντες της Ζαχάρως και μου είπαν ότι κακώς ασχολούμαι με το θέμα της Νέδας. Φυσικά η συγκεκριμένη ενέργεια με εξέπληξε γιατί ήταν φανερό ότι εκεί γινόταν παρανομία αλλά δεν την εξέλαβα ως απειλή» -λέει στην «Ε» ο κ. Κουτσούκος.

 

Πλιάτσικο και στον Αλφειό...

 

Χθες, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ε», παράγοντες του Δήμου Σκιλλούντος στην Ηλεία κατήγγειλαν ότι η εταιρεία «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ» με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων μετέβη στον Αλφειό ποταμό και με την ανοχή της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας αφαίρεσε, τον χειμώνα του 2007 και την άνοιξη του 2008, τεράστιες ποσότητες αδρανών υλικών, τα οποία βρίσκονται σήμερα αποθηκευμένα στην παραλία Επιταλίου και στο Καλίκωμο.

 

Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι η εν λόγω εταιρεία, όπως και στη Ζαχάρω, ζητούσε να ενοικιάσει εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ακόμα και δημοτικές, αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι κάτοικοι δεν δέχτηκαν.