Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/3/2008

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ
ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Ο Δ. Κουσελάς για ισχυρή
 παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ  2008

«Ο Δημήτρης Κουσελάς για το χτίσιμο μιας νέας συλλογικότητας και ισχυρής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία. »

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, προλογίζοντας την εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας και του Τομέα Δικτύων εθελοντισμού και συνεργασίας με τις ΜΚΟ με θέμα «Νέα Μεσσηνία- Κοινωνική Οικονομία», αφού αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα φτώχειας και περιθωριοποίησης που αντιμετωπίζουν μεγάλες ομάδες πολιτών στη χώρα μας και στη Μεσσηνία, καθώς και στις σοβαρές ελλείψεις του κοινωνικού κράτους στη χώρα μας, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

« Ζούμε σε μια κοινωνία που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ασφυκτιά και παραδέρνει μέσα σε μια πρωτοφανή ανασφάλεια και κρίση αξιών, αναζητώντας λύσεις σε συγκεκριμένα μικρά και μεγάλα προβλήματα, νέες αξίες, διαφάνεια, αξιοπιστία και προοπτική. Σ’ αυτήν πρέπει να αποδείξουμε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κουρασμένο και ξεπερασμένο προϊόν του κυβερνητισμού, των προσωπικών φιλοδοξιών και καπετανάτων, των μεγαλοστελεχών, των τηλεπαραθύρων και του καναπέ, αλλά ένα μαζικό και πολυεπίπεδο κίνημα ενεργών πολιτών, με σαφές και ξεκάθαρο πρόταγμα τις αξίες του σοσιαλισμού, της ανάπτυξης και της ευημερίας με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Με δίκτυα και αποκεντρωμένες παρεμβάσεις κοινωνικής συμμετοχής και αλληλεγγύης, που θα ενισχύουν και θα συμπληρώνουν ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Θέλουμε τα μέλη και οι φίλοι μας να είναι το υπόδειγμα του ευαισθητοποιημένου του ενεργού, του ενημερωμένου, του «ψαγμένου» πολίτη. ‘Οταν, λοιπόν, συζητάμε εδώ για μια Νέα Μεσσηνία, με διάχυση των κοινωνικών αγαθών σε όλους τους πολίτες, με δικαιοσύνη στη μοιρασιά της ανάπτυξης και για μια άλλη ποιότητα ανάπτυξης, το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι τι ξέρουμε και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να έχει ο τόπος μας το μερίδιο ανάπτυξης και την κοινωνική δυναμική που του αξίζει.»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στις ελλείψεις του νομού μας σε υλικές και κοινωνικές υποδομές, υποδομές αναγκαίες για να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στις επενδύσεις στην ΠΟΤΑ και στους μεγάλους οδικούς άξονες, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι « πρέπει να εισάγουμε ένα άλλο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης,

• με απόλυτη προτεραιότητα στον καθορισμό και τη θεσμοθέτηση των χρήσεων γης και στην ολοκλήρωση του δασολογίου- κτηματολογίου,

• με ήπιες μορφές τουρισμού, με σύγχρονες, φιλικές στο περιβάλλον και συνδυασμένες υποδομές μεταφορών.

• με αναβαθμισμένες εκπαιδευτικές και κοινωνικές υποδομές, καινοτόμες και ποιοτικές αγροτικές δραστηριότητες, εναρμονισμένες με το περιβάλλον, την παράδοση, τον πολιτισμό μας.

• με διάχυση της ανάπτυξης, με επενδύσεις που να υπακούουν σε σαφείς κανόνες και προϋποθέσεις, που να στηρίζουν την ύπαιθρο και την εγχώρια απασχόληση, να αναδεικνύουν και να προωθούν τα προϊόντα, τις ομορφιές, τους παραδοσιακούς οικισμούς, το περιβάλλον μας.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής κάλεσε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν, έχοντας κατά νου, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, τέσσερα –τουλάχιστον- «κρατούμενα»:

• « Πρώτο: κάθε μέλος, στέλεχος, φίλος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύτιμη πηγή πληροφόρησης, προτάσεων, γνώσεων, προσφοράς και συμμετοχής στα κοινά μέσα από το θεματικό του δίκτυο, στο δήμο, στον τόπο δουλειάς, στο πεδίο ενδιαφέροντός του. ‘Οταν δει ότι η ανιδιοτελής προσφορά και οι απόψεις του πιάνουν τόπο, όταν δει πως δεν γίνεται απονευρωμένο και παθητικό όργανο προσωποπαγών επιδιώξεων και μηχανισμών, θα είναι ενεργός και πραγματικά παρών.

• Δεύτερο: η ευαισθητοποίηση και η αναγκαία εθελοντική προσφορά του καθενός μας, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, με την Εκκλησία, τους φορείς, τις ομάδες πρωτοβουλίας, λ.χ. για τη φροντίδα όσων έχουν ανάγκη, τη δασοπροστασία, την ενημέρωση των αγροτών, την καταναλωτική συνείδηση, την οικολογική ευαισθητοποίηση κλπ. ασφαλώς εισφέρει στο χτίσιμο της κοινωνικής οικονομίας και στην προώθηση του εθελοντισμού. Δεν υποκαθιστά όμως τις υποχρεώσεις της Πολιτείας για ισχυρό, σύγχρονο και κατάλληλα αποκεντρωμένο κοινωνικό Κράτος, για επαρκείς και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας, Πολιτικής προστασίας, Προστασίας του περιβάλλοντος.

• Τρίτο: η εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης από τις επιχειρήσεις του τόπου μας, είναι ευπρόσδεκτο και ουσιώδες συστατικό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όταν συμπληρώνει – και δεν υποκαθιστά- την τήρηση των νόμιμων και συμβατικών τους υποχρεώσεων απέναντι στους εργαζόμενους, την Πολιτεία και την τοπική κοινωνία.

• Τέταρτο: η αναγκαία συστηματική συνεργασία των οργανώσεων, των θεματικών δικτύων, των στελεχών μας στους Δήμους, στη Ν.Α.Μ, στον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο, στο οικολογικό και καταναλωτικό κίνημα, στους τόπους δουλειάς και στη Βουλή, πρέπει να είναι ανοικτή και προσιτή –και μέσα από το Διαδίκτυο- σε όλους, στηρίζοντας ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, τους πολίτες και την κοινωνία στο Νομό μας. »

          -ο-
   Βουλευτής

Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ