Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/7/2009

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 10  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Στην περιοχής της Κορώνης
Κουσελάς για ελλείψεις ιατρικής κάλυψης και ασθενοφόρων.

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  10  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας Δημ. Κουσελά.
Θανατηφόρες ελλείψεις ιατρικής κάλυψης και ασθενοφόρων στην περιοχή της Κορώνης και στον Νομό Μεσσηνίας.

 

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ  16  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Ο Δημ. Κουσελάς επισημάινει με ερώτηση του στη Βουλή:
Θανατηφόρες ελλείψεις ιατρικής κάλυψης και ασθενοφόρων στην περιοχή της Κορώνης και στον Νομό Μεσσηνίας.


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 10  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Ερώτηση Κουσελά για το αγροτικό ιατρείο  Κορώνης.

Ερώτηση Κουσελά για τις θανατηφόρες ελλείψεις ιατρικής κάλυψης και ασθενοφόρων στην περιοχή της Κορώνης και στον Νομό Μεσσηνίας.

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, επανερχόμενος για πολλοστή φορά στο θέμα, μετά την πρόσφατη τραγική κατάληξη νέου συμπολίτη μας από την Κορώνη, που ξεψύχησε αβοήθητος κατά τη μεταφορά του με… Ι.Χ. στο δρόμο για το νοσοκομείο Καλαμάτας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας τις θανατηφόρες συνέπειες των σοβαρών ελλείψεων σε σύγχρονη ιατρική κάλυψη και ασθενοφόρα στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης αλλά και γενικότερα στον Νομό Μεσσηνίας.

 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Με αλλεπάλληλες Ερωτήσεις μου στη Βουλή (ενδεικτικά οι 8001/13-10-2008, 767/26-7-2007, 11430/ 3/7/2006) είχα επισημάνει τη σοβαρή έλλειψη ασθενοφόρων και ιατρικού προσωπικού στον Νομό Μεσσηνίας και ειδικότερα τις σοβαρές ελλείψεις στελέχωσης του Αγροτικού Ιατρείου Κορώνης, που αδυνατεί να καλύψει όχι μόνο έκτακτα περιστατικά, αλλά και τις τρέχουσες ανάγκες της Κορώνης και της ευρύτερης περιοχής.

 

Παρά τις δεσμεύσεις του κ. Υπουργού για δημιουργία Κέντρου Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης αυτό δεν προχώρησε. Επίσης, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι τα υπάρχοντα ασθενοφόρα στη Μεσσηνία επαρκούν για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών της, η κατάσταση παραμένει απελπιστική.

 

Προχθές, ένα ακόμα νέο παιδί από την Κορώνη έχασε τη ζωή του στον δρόμο. Ο άτυχος νέος ξεψύχησε σε Ι.Χ. συμπολίτη μας, στη διαδρομή για το νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού το τοπικό ιατρείο δεν ήταν κατάλληλα στελεχωμένο, ούτε διατίθετο ασθενοφόρο σε προσιτή απόσταση για να του παράσχει την απαιτούμενη άμεση βοήθεια. Το ασθενοφόρο που είχε παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ και κάλυπτε τις ανάγκες της Ανατολικής Πυλίας σε 24ωρη βάση πριν από 2 χρόνια, δεσμεύτηκε από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ας σημειωθεί ότι απαιτείται τουλάχιστον μια ώρα για να έλθει ασθενοφόρο στην περιοχή από την Καλαμάτα και άλλη μια ώρα για να φθάσει στο αντίστοιχο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού.

 

Επειδή οι πολίτες της Κορώνης είναι ανάστατοι και δίκαια αγανακτισμένοι με αυτό το θλιβερό γεγονός και γενικότερα με την υπάρχουσα και απαράδεκτη κατάσταση, η οποία είναι εδώ και καιρό γνωστή στους αρμόδιους, αλλά συνεχίζει να αποτιμάται σε ανθρώπινα θύματα,

 

Επειδή το υφιστάμενο αγροτικό ιατρείο Κορώνης καλύπτει τουλάχιστον 20.000 κατοίκους και επισκέπτες της Κορώνης και της ευρύτερης περιοχής,

 

Επειδή είναι αδιανόητο να πεθαίνουν συμπολίτες μας αβοήθητοι στον δρόμο στην Κορώνη και στη Μεσσηνία του 2009,

 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης και γενικότερα του Νομού Μεσσηνίας σε ασθενοφόρα και σε ιατρικό προσωπικό; »