Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/7/2009

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ   8 ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Δημήτρης Κουσελάς.
Παρέμβαση  για  την απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου.

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  8  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Δήλωση-Παρέμβαση Κουσελά.
Απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου!

 

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  8  ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Δήλωση Κουσελά.
Ισχυρό κίνημα για το σιδηρόδρομο.

 

Εφημερίδα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ   10 ΙΟΥΛΙΟΥ   2009
Οι σιδηροδρομικοί κατεβαίνουν σε απεργίες και  ζητουν συμπαράσταση.

 

Παρέμβαση Κουσελά για  την απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, με αφορμή την περικοπή δρομολογίων του ΟΣΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΣΕ για τη δραστική μείωση των δρομολογίων του στη Μεσσηνία και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο αποτελεί την πιο σαφή ομολογία της Κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου.

 

Μετά τις ανεξήγητα μεγάλες καθυστερήσεις και τα μισόλογα των αρμοδίων για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, έρχεται τώρα και το τελικό χτύπημα. Οι πολίτες της Μεσσηνίας και της χώρας μας γενικότερα στα πλαίσια των απαράδεκτων σχεδιασμών της απερχόμενης Κυβέρνησης Καραμανλή θα στερηθούν το πιο ασφαλές και οικολογικό μέσο μεταφοράς που απολαμβάνουν σήμερα άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες.

 

Σχεδιασμών που εξυπηρετούν τις αποφάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την «υποχρεωτική μισθωτή εφεδρεία-απολύσεις» του προσωπικού του ΟΣΕ και την απαξίωση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου που ο Οργανισμός αυτός επιτελεί.

 

Ως Βουλευτής Μεσσηνίας αλλά και φίλος του σιδηρόδρομου με επανειλημμένες ερωτήσεις-αναφορές και ομιλίες μου στη Βουλή έχω θέσει και αναδείξει τα κρίσιμα προβλήματα που αφορούν στο σιδηρόδρομο.

 

Μετά την άσχημη αυτή εξέλιξη σε συνεργασία και με άλλους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο θα καταθέσουμε κοινή ερώτηση στη Βουλή.

 

Ήρθε όμως η ώρα να υπάρξει ένα ισχυρό κίνημα φορέων,  πολιτών και εργαζομένων στον ΟΣΕ που θα αποτρέψει τις παραπέρα δυσμενείς εξελίξεις και θα στηρίζει πολιτικές εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του σιδηροδρόμου.