Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/4/2009

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΗΜΑ

Θύελλα στη Βουλή για τα τέλη ταξινόμησης

ΠαΣοΚ: Η μείωση ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα- Ι. Παπαθανασίου: Ενισχύονται τα έσοδα

 

 

 

Ενταση προκάλεσε στη Βουλή η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 50% τα τέλη ταξινόμησης των καινούργιων αυτοκινήτων προκειμένου να κινηθεί η αγορά που παρουσιάζει καθίζηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Ευ.Βενιζέλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής της κρίσης» και ότι αντί να λάβει μέτρα για τη στήριξη κλάδων της οικονομίας όπως ο κατασκευαστικός και η οικοδομή, τους οποίους σαρώνει η κρίση, «ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα». Σε ανάλογο ύφος επιτέθηκαν στον υπουργό Οικονομίας κ. Ι.Παπαθανασίου οι βουλευτές του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσής, λέγοντας ότι δεν διαθέτει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, και κ. Δ.Κουσελάς, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ως σήμερα «φρόντισε μόνο τις τράπεζες» και τώρα τους εμπόρους αυτοκινήτων.

Ο υπουργός Οικονομίας υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας ότι μόνο έτσι θα κινηθεί η αγορά αυτοκινήτου, κλάδος που απασχολεί 100.000 εργαζομένους και στον οποίο κλείνουν η μία επιχείρηση μετά την άλλη. Και πρόσθεσε ότι εξετάζονται μέτρα και για άλλους κλάδους της οικονομίας. Την αντίθεσή του στο μέτρο