Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 19/5/2009

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 19 ΜΑΙΟΥ 2009

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς και ο αναπληρωτής συντονιστής της πολιτικής κίνησης ‘Οικολόγοι Πράσινοι’ Μεσσηνίας, Στέφανος Κουνιάδος απαντούν σήμερα στα ερωτήματα του ‘Θ’ σχετικά με τις ευρωεκλογές. Αυτά είναι:

 

1. Ποιό είναι το διακήβευμα των Ευρωεκλογών;

 

Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για μια Ευρώπη των λαών, χωρίς «κλειστά διευθυντήρια» και ανεξελεγκτα «λόμπι» στην υπηρεσία των ισχυρών. Χωρίς τα βαρίδια του συντηρητισμού, του νεο-φιλελευθερισμού, της αδιαφάνειας, της κοινωνικής ανισότητας, της αδιαφορίας για τον πολίτη.

 

Είναι μια αναμέτρηση με άμεση επίπτωση στην καθημερινότητά μας. Λ.χ., 75% της εγχώριας νομοθεσίας μας εξαρτάται καθοριστικά από την ευρωπαϊκή. Η ΚΑΠ επηρεάζει άμεσα τους αγρότες μας. Το Σύμφωνο Σταθερότητας, αν μείνει όπως είναι, αποτελεί τροχοπέδη για τις πολιτικές δημοσίων επενδύσεων και αναβάθμισης του Κοινωνικού Κράτους που θέλουμε.  

 

Ψηφίζουμε, λοιπόν, για ισχυρή Σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο, που θα ανοίξει το δρόμο για θεσμούς και πολιτικές στην υπηρεσία του πολίτη. Για την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Συμμετοχής, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Για προοδευτικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Για μια Ευρώπη της πραγματικής και όχι της νομισματικής σύγκλισης. Για μια Ευρώπη της Πράσινης Ανάπτυξης και της Απασχόλησης. Και για μια ισχυρή φωνή της Ελλάδας σ’ αυτή την Ευρώπη.

 

Παράλληλα, αυτές οι Ευρωεκλογές είναι και εθνικό δημοψήφισμα: με την ψήφο μας στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση της αδιαφάνειας, της ανασφάλειας και της συγκάλυψης, για την Ελλάδα και τη Μεσσηνία που θέλουμε.

 

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μια ψήφος ανέξοδης και αδιέξοδης διαμαρτυρίας. Είναι ψήφος που διαμηνύει όχι μόνο πως χρειάζεται άμεση αλλαγή Κυβέρνησης, πολιτικών και πυξίδας, αλλά και ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.

 

 

2. Ποιό θα ήταν το «καλό» αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ;

 

Στις Ευρωεκλογές του 2004, είμαστε πανελλαδικά 9 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ. Σε αυτές τις Ευρωεκλογές, που προσλαμβάνουν καθαρά το χαρακτήρα δημοψηφίσματος,  στόχος μας είναι η πρώτη θέση.

 

«Καλό αποτέλεσμα» είναι, για μας, οι πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και, επιλέγοντας το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, να δώσουν ηχηρή απάντηση στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης και των «εκλεκτών φίλων» της στην Ε.Ε.

 

Να δείξουν πως δεν ενδίδουν στις βεβιασμένες προεκλογικές «φούσκες», υποσχέσεις και παροχές της Κυβέρνησης, γιατί πλέον ξέρουν καλά και ποιός θα είναι και σε ποιούς θα έλθει, κατόπιν, ο λογαριασμός!

 

Όσο πιο ηχηρή είναι αυτή η απάντηση, τόσο γρηγορότερα θα δρομολογήσει τις πολιτικές εξελίξεις, τις τομές και τις αλλαγές που έχουν ανάγκη η χώρα και οι πολίτες.

 

Τόσο γρηγορότερα θα ανοίξει ο δρόμος για μια αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη αντιμετώπιση της κρίσης, με διαφάνεια, ασφάλεια και προοπτική για τον πολίτη.  

 

Είναι καιρός να δείξουμε πως αξίζουμε –και μπορούμε- πολύ περισσότερα από το φίμωμα και τη διαπόμπευση των θεσμών της Δημοκρατίας. Από μια διεθνώς χλευαζόμενη, χειμαζόμενη και παραγκωνισμένη Ελλάδα. Από μια Μεσσηνία, που ακόμα μετράει άλυτα προβλήματα, ακάλυπτες προσδοκίες και –δυστυχώς- ισάριθμες διαψεύσεις.