Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/12/2003

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 12 Δεκεμβρίου 2003

                                     

                                              Χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί "απαράδεκτη"
                                              Τα  ΄ψαλε ο Κουσελάς στον Δρυ για την επιδότηση

                                               

      Ακόμη και οι κυβερνητικοί παράγοντες αναγνωρίζουν το χάος που έχει δημιουργηθεί σε ό,τι αφορά την καταβολή της επιδότησης ελαιολάδου. Ένας από αυτούς είναι και ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση "απαράδεκτη" και σε επικοινωνίας του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έθεσε τα εξής:
"- Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης και επικρατεί μια γενικευμένη σύγχυση για το τι ακριβώς θα ισχύσει και τι όχι για την προκαταβολή της επιδότησης. Η σύγχυση εντείνεται από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις που ορισμένες φορές η μια ανατρέπει την άλλη.
- Υπάρχει άνιση μεταχείριση των παραγωγών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές αδικίες.
- Οι παραγωγοί χρεώνονται χωρίς να φταίνε τα λάθη και τις καθυστερήσεις του ελαιοκομικού μητρώου τη σύνταξη του οποίου είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία.
- Η «περικοπή» του 40% είναι ισοπεδωτική και επιβραβεύει τους ελάχιστους που έχουν «πανωγράψει» στο Νομό Μεσσηνίας.
Σημειώνεται ότι η Μεσσηνία τον περασμένο χρόνο είχε υπερπαραγωγή και από το μέτρο αυτό θίγεται ιδιαίτερα."
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κουσελάς ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας τα εξής: "Να σταματήσουν οι περικοπές του 40%.  Να προχωρήσει αμέσως η καταβολή της επιδότησης χωρίς περικοπές, με βάση την πραγματική παραγωγή του καθένα.  Να αντιμετωπιστούν σε ατομική βάση και με επιτόπιους ελέγχους εάν χρειαστεί, οι περιπτώσεις στις οποίες η δηλωθείσα ποσότητα δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική παραγωγή.