Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/12/2003

Εφημερίδα   ΦΩΝΗ  10  Δεκεμβρίου 2003

                              Εκδήλωση  ΚΟΥΣΕΛΑ για τους ετεροδημότες

  Προεκλογική πρεμιέρα με σημαντικές παρουσίες  

ΑΜε σημαντικές παρουσίες και πολύ κόσμο έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα (κέντρο "Γκάζι") η προεκλογική πρεμιέρα του Δημήτρη Κουσελά. 
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρεβρέθηκαν και τίνησαν τον Δημ. Κουσελά οι :
 Απόστολος Κακλαμάνης, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννος Παπαντωνίου, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χριστοδουλάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Χρήστος Πρωτόπαπας, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Πέτρος Ευθυμίου, Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Απόστολος Φωτιάδης, Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Θωμάς, Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ, Σπύρος Παπασπύρος, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Κώστας Καραγιαννάκος, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τ. Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας, Νίκων Αρκουδέας, τ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, τ. Δήμαρχος Περιστερίου, Τάσος Αποστολόπουλος, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Φίλιππας Θωμάς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών, Νώντας Κούκος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Γιάννης Τσακοπιάκος, Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Υπουργείου Πολιτισμού, Βαγγέλης Μουτάφης, Πρόεδρος Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, Παναγιώτης Λούτος, Πρόεδρος Συνεταιρισμού ΔΕΗ.
Επίσης παρευρέθηκαν δεκάδες Πρόεδροι Εθνικοτοπικών Συλλόγων Μεσσηνίων της Αττικής.

Η ΟΜΙΛΙΑ

Στην ομιλία του ο Δημ. Κουσελάς αφού ευχαρίστησε επώνυμους και ανώνυμους που βρέθηκαν κοντά του σε μια σημαντική στιγμή της πολιτικής του διαδρομής, τόνισε ότι η μάχη των προσεχών εκλογών είναι διπλή. 
"Πρώτα τη μάχη για τη νίκη της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, τη Νίκη του ΠΑΣΟΚ. 
Μιας παράταξης που άλλαξε κυριολεκτικά την πορεία της χώρας μας. Η Ελλάδα δεν είναι πια η Ελλάδα της "Ψωροκώσταινας", της δεκαετίας του 60 και του 70. Είναι μια χώρα με λόγο και ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη. Δεν είναι πια μια Βαλκανική χώρα στην Ευρώπη, αλλά μια ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια. Είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης της ασφάλειας της ευημερίας. Είναι μια χώρα που κατάφερε να βάζει συνεχώς στόχους και να τους πετυχαίνει". 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

"Είστε, όμως, όλοι κοντά μου, για να δώσουμε και μια δεύτερη μάχη: Τη μάχη για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Για να μπορέσει ο νομός μας, ο νομός που γεννηθήκαμε και αγαπάμε να μπει σε μια γρήγορη τροχιά ανάπτυξης. Να αξιοποιήσει σωστά τις νέες ευκαιρίες:· Να ολοκληρώσει τις υποδομές του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.· Να αναπτύξουμε τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.· Να ανασυντάξουμε τον αγροτικό τομέα, που περνάει κρίση.· Να κάνουμε βιώσιμο τον κάθε Δήμο."
Και ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας κατέληξε:
"Σ’ αυτόν τον διπλό αγώνα ήμουν και είμαι στρατευμένος.
Έδωσα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.
Γιατί πιστεύω, ότι η πορεία της χώρας και του τόπου μας στην πρόοδο δεν πρέπει να ανακοπεί. Δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα. Σ’ αυτόν το διπλό αγώνα χρειάζομαι τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη.
Εσείς οι ετεροδημότες της Μεσσηνίας, είστε η δύναμη του προοδευτικού κόσμου και η δύναμη προόδου του τόπου μας. Η νίκη μας και στα δύο μέτωπα εξαρτάται από εσάς.
Κι εγώ χρειάζομαι στην προσωπική μου μάχη τη δική σας δύναμη, για να συνεχίσω με ακόμα περισσότερη συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
Για την Ελλάδα που θέλουμε. 
Για τη Μεσσηνία που αγαπάμε. 
Για τη ΝΙΚΗ στις ερχόμενες εκλογές"
.