Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9/12/2003

Εφημερίδα   ΘΑΡΡΟΣ  9  Δεκεμβρίου 2003

                              Η εκδήλωση του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με τους ετεροδημότες

  Ποιοι πήγαν και τι είπε ο Δ. Κουσελάς στο "Γκάζι"  

ΑΠλήθος κυβερνητικών στελεχών και άλλων παραγόντων, ιδίως από τους χώρους της οικονομίας και του συνδικαλισμού, έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα στο "Γκάζι" , ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.
Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννος Παπαντωνίου, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χριστοδουλάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Χρήστος Πρωτόπαπας, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Πέτρος Ευθυμίου, Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων,2 Απόστολος Φωτιάδης, Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Θωμάς, Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ, Σπύρος Παπασπύρος, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Κώστας Καραγιαννάκος, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τ. Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας, Νίκων Αρκουδέας, τ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, τ. Δήμαρχος Περιστερίου, Τάσος Αποστολόπουλος, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Φίλιππας Θωμάς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών, Νώντας Κούκος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Γιάννης Τσακοπιάκος, Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Υπουργείου Πολιτισμού, Βαγγέλης Μουτάφης, Πρόεδρος Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Παναγιώτης Λούτος, Πρόεδρος Συνεταιρισμού ΔΕΗ.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κουσελά, αθρόα ήταν η προσέλευση και απλών φίλων του ετεροδημοτών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την απεργία των ΤΑΞΙ.
Κατά την σύντομη ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

"Ρίξαμε μεγάλο βάρος στις υποδομές. Γιατί χωρίς οδικά δίκτυα, χωρίς επικοινωνιακά δίκτυα, χωρίς ενεργειακά δίκτυα, χωρίς αεροδρόμια, χωρίς Πανεπιστήμια, χωρίς Νοσοκομεία, ανάπτυξη δεν υπάρχει.
Γι’ αυτό προχωρήσαμε τις μεγάλες εκσυγχρονιστικές τομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία, στην Υγεία. Σήμερα, που οι υποδομές με τα μεγάλα ολυμπιακά έργα ολοκληρώνονται, το επόμενο μεγάλο βήμα μας είναι η πραγματική σύγκλιση.
Πραγματική σύγκλιση, με μεγαλύτερη αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων :· Με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, με αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στα προβλήματα της υπαίθρου.
Αυτό είναι το όραμά μας : Μια κοινωνία με δίκαιη κατανομή του πλούτου, μια κοινωνία δημοκρατική, που θα δίνει ίδιες δυνατότητες στη δουλειά και στην εξέλιξη σε κάθε πολίτη. Αυτό το όραμα απέχει πολύ από τις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις της Ν.Δ., που εξυμνούν την παντοκρατορία της αγοράς και την ευημερία των λίγων.
Είστε, όμως, όλοι κοντά μου, για να δώσουμε και μια δεύτερη μάχη: Τη μάχη για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Για να μπορέσει ο νομός μας, ο νομός που γεννηθήκαμε και αγαπάμε να μπει σε μια γρήγορη τροχιά ανάπτυξης. Να αξιοποιήσει σωστά τις νέες ευκαιρίες:· Να ολοκληρώσει τις υποδομές του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.· Να αναπτύξουμε τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.· Να ανασυντάξουμε τον αγροτικό τομέα, που περνάει κρίση.· Να κάνουμε βιώσιμο τον κάθε Δήμο.
Σ’ αυτόν τον διπλό αγώνα ήμουν και είμαι στρατευμένος.
Έδωσα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.
Γιατί πιστεύω, ότι η πορεία της χώρας και του τόπου μας στην πρόοδο δεν πρέπει να ανακοπεί. Δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα. Σ’ αυτόν το διπλό αγώνα χρειάζομαι τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη.
Εσείς οι ετεροδημότες της Μεσσηνίας, είστε η δύναμη του προοδευτικού κόσμου και η δύναμη προόδου του τόπου μας. Η νίκη μας και στα δύο μέτωπα εξαρτάται από εσάς.
Κι εγώ χρειάζομαι στην προσωπική μου μάχη τη δική σας δύναμη, για να συνεχίσω με ακόμα περισσότερη συνέπεια και αποτελεσματικότητα".