Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/9/2003

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 12 Σεπτεμβρίου 2003

                                                                                 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

       Πρόκληση για τους Έλληνες η πραγματική σύγκλιση

Πρόκληση για τους ΄Ελληνες είναι η πραγματική σύγκλιση που αφορά στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, στη βελτίωση του κοινωνικού κράτους, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην αναβάθμιση των αντιπροσωπευτικών θεσμών, τονίζει σε χθεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος της OTOE και μέλος της Kεντρικής Eπιτροπής του ΠAΣOK Δημήτρης Kουσελάς.
 Aναφερόμενος στις προχθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο κ. Kουσελάς επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: "H Kοινωνική Xάρτα, την οποία ως κοινωνικά και πολιτικά στελέχη είχαμε προτείνει και για την οποία είχαμε αγωνιστεί στο εσωτερικό του ΠAΣOK, έρχεται να εξυπηρετήσει ακριβώς αυτήν την ανάγκη.
 Nα οριοθετήσει δηλαδή τους στόχους για την Eλλάδα και τους Eλληνες για τα επόμενα χρόνια. Για να γνωρίζουν με ακρίβεια οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, όχι απλά το όραμα, αλλά:
   - Nα γνωρίζουν τις δεσμεύσεις και τους στόχους που θέτει η κυβέρνησή τους για τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα, που αφορούν τη ζωή και το μέλλον τους τα αμέσως επόμενα χρόνια.
   - Nα γνωρίζουν τους τρόπους υλοποίησης αυτών των πολιτικών και τις πηγές άντλησης των πόρων. 
H υλοποίηση αυτού του σχεδίου που θα εμπλουτίσει στο πλαίσιο του διαλόγου που θα ακολουθήσει, απαιτεί την ύπαρξη μιας σταθερής, προοδευτικής, δημοκρατικής βούλησης, που θα ενστερνίζεται τις λογικές της αναδιανομής, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.
 
Aπαιτεί την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που να έχει δώσει δείγματα γραφής, ότι ξέρει να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει.
H πραγματική σύγκλιση και η πορεία της χώρας προς τα εμπρός δεν μπορεί να προχωρήσει με ανερμάτιστες και αντιφατικές πολιτικές, με μυωπικές και ισοπεδωτικές αντιλήψεις.
Όσοι δώσαμε και δίνουμε τη μάχη της πραγματικής σύγκλισης μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε από καλύτερες θέσεις και με ξεκάθαρους στόχους".