Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/2/2008


Εφημερίδα ΦΩΝΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
«Ερώτηση του Βουλευτή Δ.Κουσελά  »
Να καλυφθούν οι ανάγκες πρωσοπικού
στο κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
«Ερώτηση του  Δ. Κουσελά
για το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
«Ερώτηση Κουσελά για το Κ .Υ Αγίου Νικολάου»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
«Ερώτηση για την κάλυψη αναγκών προσωπικού
στο Κ.Υ Αγίου Νικολάου
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

«Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για την κάλυψη αναγκών προσωπικού Κ.Υ. Αγίου Νικολάου Ν. Μεσσηνίας»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Ν. Μεσσηνίας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Σε παλαιότερες ερωτήσεις μου (2203/11-12-06, 11430/ 03-07-06) είχα εκθέσει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τις ελλείψεις σε πληρώματα και σε ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ Καλαμάτας, στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου, Μελιγαλά, Μεσσήνης, Πύλου, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού μας, καθώς και από το γεγονός ότι ολόκληρη η Τριφυλία βρίσκεται εκτός ΕΚΑΒ.

Εντούτοις, στις απαντήσεις που μου δόθηκαν, δεν αναγνωρίσθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα στο Νομό Μεσσηνίας, ούτε υπήρξε δέσμευση για την κάλυψή τους, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν στο Νομό μας ακόμα και θάνατοι τουριστών, επειδή λ.χ. δεν υπήρχε οδηγός βραδινής βάρδιας για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας του Αγίου Νικολάου, ενω πρόσφατα σε τροχαίο στην περιοχή Καρδαμύλης, έσπευσε μεν γιατρός από το Κέντρο Υγείας, αλλά το ασθενοφόρο έπρεπε να έλθει από την Καλαμάτα.

Επειδή το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου εξακολουθεί να διαθέτει ή να μην διαθέτει ασθενοφόρο ανάλογα με τις βάρδιες των δυο συμβασιούχων οδηγών του, που δεν καλύπτουν ορισμένα απογεύματα ή και πρωϊνά,

Επειδή η πρόσληψη μόνιμων οδηγών μέσω ΑΣΕΠ για το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου καθυστερεί αδικαιολόγητα,

Επειδή σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις και στη στελέχωση του εν λόγω Κέντρου Υγείας με ιατρικό προσωπικό, σε σχέση με τα προβλεπόμενα στο οργανόγραμμά του (έλλειψη ακτινολόγου, παιδιάτρου, οδοντιάτρου, ενός ιατρού παθολόγου, βοηθητικού-τεχνικού προσωπικού και των δυο προβλεπόμενων θέσεων επισκεπτριών υγείας).

Επειδή η Μάνη είναι μια περιοχή που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες, πολλαπλάσιους των κατοίκων της, αρκετοί των οποίων είναι ηλικιωμένοι, με ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη σοβαρών και αξιόπιστων υποδομών υγείας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Πότε θα διασφαλισθεί με επαρκές προσωπικό η άμεση και συνεχής διαθεσιμότητα του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου;

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε ιατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό του εν λόγω Κέντρου Υγείας; »