Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/5/2003

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  28 Μαΐου 2003

Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

                                        "Ενότητα, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας" 

    Ενότητα, αποφασιστικότητα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κόμματος, ζήτησε ο Δημ. κουσελάς, μιλώντας χθες στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής  του ΠΑΣΟΚ.
    Ο ομιλητής τόνισε πως μια σειρά μεγάλα έργα και υποδομές που αλλάζουν το χάρτη της χώρας ολοκληρώνονται, ενώ κρίσιμα εθνικά ζητήματα όπως το κυπριακό, με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση, εξελίσσονται θετικά και βρίσκουν το δρόμο της επίλυσής τους.
    Ο κ. Κουσελάς άσκησε κριτική στα στελέχη της κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης που δεν υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο και την πολιτική της κυβέρνησης.
    Επέκρινε του Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) που όπως υποστήριξε, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και δέσμιος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του, αβαντάρει τη Ν.Δ.
    Κατηγόρησε ακόμη τη Ν. Δ. ότι μηδενίζει τα πάντα, κυριαρχείται από ρεβανσισμό και αυταρχισμό και χρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία για να καλύψει την ένδεια στην πολιτική της.
    Πρότεινε τέλος τη δημιουργία ενός εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή όλων των ιστορικών στελεχών, ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με στόχο τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.