Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 6/5/2003

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 6 Μαΐου 2003

Με τίτλο: 

"ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:Λύστε το ασφαλιστικό τραπεζών πριν είναι αργά "

το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται στην  διήμερη Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη των Εργαζομένων του Χρηματοπιστωτικού κλάδου UNI EUROPA FINANCE που διοργάνωσαν η ΟΤΟΕ και η Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος, στην Αθήνα. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Θεόδωρος Καρατζάς, η πρόεδρος των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες Αθηνά Καραμήτρου,  αλλά και ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Κουσελάς.
    Ειδικότερα η εφημερίδα γράφει:

......."Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Δ. Κουσελάς σημείωσε ότι η απάντηση στην όξυνση του ανταγωνισμού δεν είναι ο περιορισμός των δικαιωμάτων αλλά τα νέα προϊόντα" και κάλεσε την UNI να αναλάβει πρωτοβουλίες για συντονισμό της δράσης των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. . 
    «Η πολιτική των τραπεζών στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα είναι ενιαία ως προς τη συμπίεση του εργατικού κόστους, την αμφισβήτηση της σταθερότητας στην απασχόληση την ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων». 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ, η απάντηση των ευρωπαϊκών συνδικάτων πρέπει να περιλαμβάνει «τη μεγέθυνση της πίτας, την προσφορά νέων υπηρεσιών και προϊόντων, την καλύτερη οργάνωση, τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση» αλλά και τις διεκδικήσεις για «την ανακατανομή του εισοδήματος, τη μείωση του χρόνου εργασίας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία» ".