Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/2/2008

 


Εφημερίδα ΦΩΝΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
«Ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας Δ. Κουσελά
για το αρδευτικό της Αλαγονίας   »

 

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
«Ερώτηση Κουσελά για το αρδευτικό δίκτυο
του Ταϋγέτου»

 

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
«Ερώτηση Κουσελά για τον Ταϋγετο»

 

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
«Ερώτηση Κουσελά για τον Ταϋγετο»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

 

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά

 

για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου

 

στα πυρόπληκτα χωριά του Ταϋγέτου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε  Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας άμεσα μέτρα και πιστώσεις για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου αρδευτικού δικτύου στα πυρόπληκτα χωριά του Ταϋγέτου.  

 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

 «Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 κατέστρεψαν ολόκληρο το αρδευτικό δίκτυο στα χωριά της περιοχής Ταϋγέτου, του Δήμου Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας.

 

Συνέπεια αυτών των καταστροφών είναι η αδυναμία των κατοίκων να καλλιεργήσουν αγροτικά και οπωροκηπευτικά προϊόντα, η πώληση των οποίων τους παρείχε τουλάχιστον ένα συμπληρωματικό εισόδημα. 

 

Επειδή η αποκατάσταση του κατεστραμμένου αρδευτικού δικτύου είναι άμεση και επιτακτική, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να επανέλθουν κανονικά στις δραστηριότητές τους, ανακτώντας τις απαραίτητες για τη διαβίωσή τους πηγές εισοδήματος,

 

 Ερωτώνται οι κ.κ.  Υπουργοί:

 

-          Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να αποκατασταθεί το ταχύτερο το αρδευτικό δίκτυο στα χωριά του Ταϋγέτου Ν. Μεσσηνίας;

Τι πιστώσεις θα διατεθούν γι’ αυτό το σκοπό στο Δήμο Καλαμάτας και πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης;  »