Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 6/3/2003

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στις 6.3.2003

σε κεντρικό θέμα με τίτλο

«Να μη χαθεί η ευκαιρία»
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΛΟΜΠΙ

αναφέρεται στην Παμμεσηνιακή Οργανωτική Συνδιάσκεψη, που έγινε την Δευτέρα 3 Μαρτίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, και στην οποία συμμετείχαν Μεσσήνιοι βουλευτές, παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων αλλά και πολίτες.
Μεταξύ των εισηγητών ήταν και ο Δημήτρης Κουσελάς, στην εισήγηση του οποίου, αναφέρεται η εφημερίδα:

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Τέτοιου είδους κινήσεις μπορούν και πρέπει να παίξουν ένα ουσιαστικό ρόλο στην κατεύθυνση της οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς. Πρέπει όμως να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την ενότητα την αυτονομία αλλά και τη στρατηγική της κίνησης για τα προβλήματα του νομού. Για να γίνει αυτή η διασφάλιση πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και η αλήθεια σήμερα δεν είναι ούτε ότι η Μεσσηνία είναι Γη της Επαγγελίας αλλά ούτε και ότι είναι ο τόπος της φτώχειας, της μιζέριας και της ερήμωσης. Πρέπει ωστόσο να παραδεχθούμε, συνέχισε ο κ. Κουσελάς, ότι η Μεσσηνία σε σχέση με τα τεράστια πλεονεκτήματά της δεν έχει πα΄ρει αυτό που της αξίζει καθώς και ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος μας είναι σε χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη δεκαετία. 
Μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, επεσήμανε σε άλλο σημείο, φαίνεται να υπάρχουν δύο ζητήματα. Υπάρχει η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και από την άλλη μεριά τα χρήματα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εγγυηθούμε. Και ξέρω ότι καλύτερος εγγυητής είναι τα κινήματα, είμαστε όλοι εμείς εδώ. Και βέβαια πρέπει να παραδεχθώ ότι ευθύνες έχουμε όλοι: κυβερνήσεις, περιφέρεια, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και κόμματα που δεν καταφέρναμε να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη Μεσσηνία και να συγκροτήσουμε το λόμπι της πρωτεύουσας".