Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/2/2003

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 25 Φεβρουαρίου 2003

Συνάντηση του Δημ. Κουσελά με τον γεν. γραμματέα ΥΠΕΧΩΔΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ

Για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο Καλαμάτας - Τρίπολης - Κορίνθου, συζήτησε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ , με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Τάκη Βασιλείου, με τον οποίο συναντήθηκε για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η σχετική ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Δημήτρη Κουσελά αναφέρει τα εξής:

    "Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Τάκη Βασιλείου μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις επιστολές που είχε αποστείλει στην Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κα Β. Παπανδρέου.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Κορίνθου Καλαμάτας με τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις του οδοστρώματος και οι κίνδυνοι που διαγράφονται για την επικοινωνία αλλά και την ανάπτυξη και προοπτική του Νομού Μεσσηνίας.

Ο κος Κουσελάς κατά τις συναντήσεις αυτές:


1.     Ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ιδιαίτερα – πέραν των σοβαρών προβλημάτων στον εθνικό δρόμο – για τη δημιουργία μιας αρνητικής ψυχολογίας που μας ξαναγυρίζει στο παρελθόν αντί να μας οδηγεί στο μέλλον.


2.     Ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την – χωρίς καμία καθυστέρηση – διάθεση επαρκών κονδυλίων και την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή της Τσακώνας και της Στέρνας


3.     Επεσήμανε την ανάγκη της πλήρους ενημέρωσης για τις αιτίες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και του καταλογισμού ευθυνών όπου και εάν ανήκουν.


4.     Αξίωσε από την κυβέρνηση την άμεση δημοπράτηση των τριών κομματιών Τρίπολης – Καλαμάτας που θα γίνουν με το σύστημα της παραχώρησης αφού οι μελέτες έχουν τελειώσει.


·

·       

Νότια είσοδος Τρίπολης – Αθήναιο
·

·       

Λεύκτρο – Παραδείσια
·

·       

Τσάκωνα – Καλαμάτα

    Στο τελευταίο κομμάτι της δημοπράτησης υπογράμμισε ότι πρέπει να προστεθεί και ο περιμετρικός δακτύλιος της πόλης της Καλαμάτας.


Για την Ιόνια οδό ζήτησε να ξεκινήσει η κατασκευή της από τις δύο άκρες.


Από την Πάτρα με κατεύθυνση την Καλαμάτα και από την Καλαμάτα με κατεύθυνση την Πάτρα.


 5.     Τέλος, τόνισε την ανάγκη η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κα Παπανδρέου και το κυβερνητικό κλιμάκιο να επισκεφθεί την Μεσσηνία και εκεί να γίνει η συνάντηση με τους φορείς του Νομού.


Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα αυτά με ευθύνη και αποφασιστικότητα, προετοιμάζεται εντατικά και στις αμέσως επόμενες ημέρες θα δρομολογήσει εξελίξεις για την ουσιαστική και ριζική αντιμετώπισή τους".