Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/2/2003

Εφημερίδα ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ  20 Φεβρουαρίου 2003

 Στη Λαμία χθες κλιμάκιο της ΟΤΟΕ για το ασφαλιστικό

 

    Η δημιουργία ενός ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, το ωράριο εργασίας, οι συλλογικές συμβάσεις, η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και το γενικότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον στο τραπεζικό σύστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. 
    Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Κουσελάς και το μέλος της διοίκησης Γιάννης Δουρδούνης παρουσίασαν στους συναδέλφους τους τη μέχρι τώρα πορεία των διεκδικήσεων του κλάδου και τόνισαν ότι το συνδικαλιστικό τραπεζικό κίνημα άντεξε και αντέχει στις κατά καιρούς πιέσεις διότι διαθέτει ολοκληρωμένη στρατηγική και σταθερή στάση.
   "Η μείωση του χρόνου εργασίας από 38,20 στις 37 ώρες την εβδομάδα είναι ένα πρώτο θετικό βήμα της αγωνιστικής μας δράσης" επεσήμανε ο κ. Κουσελάς ενώ όσον αφορά το ασφαλιστικό σημείωσε χαρακτηριστικά:
" Οι ενοποιήσεις των Ταμείων μέσα από την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμιση του ασφαλιστικού καθεστώτος είναι ένα κρίσιμο ζήτημα και ουσιαστικά μονόδρομος. Μετά τους αγώνες που κάναμε το καλοκαίρι καταφέραμε, με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο, μέσα από διάλογο και συμφωνίες εργοδοτών και εργαζομένων, μπορεί και πρέπει να χτίσουμε ένα ενιαίο επικουρικό και συμπληρωματικό ταμείο που θ΄ αφορά όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες. Το αν θα έχουμε συμμάχους από την πλευρά των Διοικήσεων θα το δούμε στην πορεία. Οι τράπεζες πάντως πρέπει ν αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία όπως και η κυβέρνηση".
Την ενότητα των τραπεζοϋπαλλήλων ζήτησαν στην τοποθέτησή τους και οι εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Παραρτήματος Φθιώτιδας, που είχαν την οργανωτική φροντίδα της συγκέντρωσης, ενώ δεν έλειψε και η κατάθεση προβληματισμών από τους παρευρισκόμενους πάνω σε μια σειρά καίριων εργασιακών ζητημάτων.