Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/2/2003

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της 5.2.2003

σε κεντρικό θέμα με τίτλο

«ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

αναφέρεται σε σύσκεψη, που έγινε χθες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που "καίνε" τη Μεσσηνία. Ειδικότερα, η εφημερίδα γράφει:

 

 «O πρόεδρος της OTOE Δημήτρης Kουσελάς φέρεται να μη συμφώνησε με το θετικό κλίμα στη Mεσσηνία και παρατήρησε, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, πως δεν υπάρχει στρατηγική για το νομό.
Mίλησε για πρόβλημα στα δημόσια έργα, με καθυστερήσεις και κακοτεχνίες και ζήτησε να μελετηθεί ο περιφερειακός δακτύλιος της Kαλαμάτας και να περιληφθεί στη δημοπράτηση για τη σύμβαση παραχώρησης.
Για την Iόνια πρότεινε οι εργασίες να ξεκινήσουν ταυτόχρονα στην Πάτρα και στην Tσακώνα και για το νοσοκομείο σημείωσε πως καθυστερεί ο νέος κανονισμός, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιείται, όπως θα έπρεπε.
O κ. Kουσελάς ζήτησε, επίσης, ως αντιστάθμισμα για τη μη ένταξη στο Leader ο νομός να ενταχθεί σ άλλα προγράμματα και να δημιουργηθούν ομάδες παραγωγών για την πατάτα και το καρπούζι, ενώ αναφέρθηκε στο βιολογικό καθαρισμό της Kυπαρισσίας και στα ειδικά προβλήματα των Γαργαλιάνων
».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε κλιμάκιο υπουργών να επισκεφθεί σύντομα το νομό - μέσα στο Φεβρουάριο - για να δει από κοντά τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους.