Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/12/2002

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  22 Δεκεμβρίου 2002

            Επιστολή στον υπουργό Γεωργίας
Ο Δ. Κουσελάς για τους σταφιδοπαραγωγούς 

   

Να μεριμνήσει το υπουργείο Γεωργίας, ώστε κανείς σταφιδοπαραγωγός να μη χάσει τη στρεμματική ενίσχυση, ζήτησε εγγράφως από τον Υπουργό Γιώργο Δρυ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ Δημήτρης Κουσελάς.


   Ειδικότερα σε χθεσινή σχετική επιστολή του κ. Κουσελά προς τον υπουργό, τονίζονται τα εξής: "Κύριε υπουργέ, πολλοί σταφιδοπαραγωγοί του Νομού Μεσσηνίας κινδυνεύουν να χάσουν την οικονομική ενίσχυση για τη σταφίδα. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι ζημιές, κατά την καλλιεργητική περίοδο που πέρασε, ήταν μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις οι σταφιδοπαραγωγοί δε θα μπορέσουν να καλύψουν το πλαφόν για να πάρουν την οικονομική ενίσχυση.


   Πρόβλημα, όμως, δημιουργήθηκε και με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Η εκτίμηση της παραγωγής ανά στρέμμα σε αρκετές περιπτώσεις είναι μικρή, πολύ πιο μικρή απ’ αυτή που απαιτείται για να τύχει κάποιος της οικονομικής ενίσχυσης. Το αποτέλεσμα είναι ότι με τις εκτιμήσεις αυτές του ΕΛΓΑ δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα. Καλείται, λοιπόν, το Υπουργείο Γεωργίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε κανείς σταφιδοπαραγωγός να μη χάσει την οικονομική ενίσχυση".