Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/12/2002

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  21 Δεκεμβρίου 2002

Μέτρα για ενίσχυση σταφιδοπαραγωγών ζητά ο κ. Κουσελάς 

   Τ

η λήψη αναγκαίων μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών Μεσσηνίας ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Γεωργίας, Γεώργιο Δρυ, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Κουσελάς.


   Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει: "Πολλοί σταφιδοπαραγωγοί του Νομού Μεσσηνίας κινδυνεύουν να χάσουν την οικονομική ενίσχυση για τη σταφίδα. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι ζημιές, κατά την καλλιεργητική περίοδο που πέρασε, ήταν μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις οι σταφιδοπαραγωγοί δε θα μπορέσουν να καλύψουν το πλαφόν για να πάρουν την οικονομική ενίσχυση.


   Πρόβλημα, όμως, δημιουργήθηκε και με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Η εκτίμηση της παραγωγής ανά στρέμμα σε αρκετές περιπτώσεις είναι μικρή, πολύ πιο μικρή απ’ αυτή που απαιτείται για να τύχει κάποιος της οικονομικής ενίσχυσης. Το αποτέλεσμα είναι ότι με τις εκτιμήσεις αυτές του ΕΛΓΑ δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα. Καλείται, λοιπόν, το Υπουργείο Γεωργίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε κανείς σταφιδοπαραγωγός να μη χάσει την οικονομική ενίσχυση".