Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/10/2002

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  22 Οκτωβρίου 2002

              ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Στο κενό τα σχέδια της ηγεσίας της Ν.Δ. 

 

"Τα σχέδια της ηγεσίας της Ν.Δ. να κομματικοποιήσει τις εκλογές και να δημιουργήσει δυναμική εξουσίας μέσα από αυτές έπεσαν στο κενό." Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημ. Κουσελάς, η οποία έχει ως εξής:

"Ο ελληνικός λαός ψήφισε για ακόμη μια φορά με πολιτική ωριμότητα. Ψήφισε με κριτήρια Αυτοδιοίκησης αυτούς που εκτίμησε ως πλέον άξιους και ικανούς για τη Διοίκηση των τοπικών κοινωνιών.

 

Η ανανέωση, η αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων αποτέλεσαν βασικά κριτήρια για τις επιλογές του.

 

Τα σχέδια της ηγεσίας της Ν.Δ. να κομματικοποιήσει τις εκλογές και να δημιουργήσει δυναμική εξουσίας μέσα από αυτές, έπεσαν στο κενό. Οι κομματικές ταυτίσεις απορυθμίστηκαν σε σημαντικό βαθμό.

 

Τα παραπάνω, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να δούμε και τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υπάρχουν:

 

-Η έλλειψη ενότητας και συνοχής σε ορισμένες περιοχές.

 

-Η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των αγροτικών προβλημάτων.

 

-Τα προβλήματα της ανεργίας είναι κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν έντονα τη κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις.

 

    Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ όλους όσους έδωσαν τη μάχη μέσα από ψηφοδέλτια που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο του Νομού μας και να ευχηθώ σ’ όσους εξελέγησαν κάθε επιτυχία στην υλοποίηση των στόχων τους. Προσωπικά θα είμαι δίπλα τους για να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, με γνώμονα, πρώτα από όλα, τη ΜΕΣΣΗΝΙΑ".