Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/4/2002

Εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 26 Απριλίου 2002

Να επανεξετασθεί το θέμα απομάκρυνσης του 9ου Σ.Π.
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Να επανεξεταστεί "άμεσα η πρόταση του ΓΕΣ που δικαιολογημένα έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις" ζητεί σχετικά με το θέμα της κατάργησης του στρατοπέδου του 9ου Συντάγματος Πεζικού ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημ. Κουσελάς με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
"Κύριε Υπουργέ,
     Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας την επικείμενη κατάργηση του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας (ΚΕΝ) που προτείνεται στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του ελληνικού Στρατού.
     Η πρόταση αυτή του Γενικού Επιτελείου θα δημιουργήσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα στη Καλαμάτα και τη Μεσσηνία αφού:
Η συμβολή του 9ου Συντάγματος Πεζικού είναι κρίσιμης σημασίας για τη στήριξη των οικονομικών, εμπορικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής.

     Ειδικότερα, σε έναν νομό όπως η Μεσσηνία που ο δείκτης ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλός, ο παραγωγικός ιστός του μετά το κλείσιμο σειράς βιομηχανιών έχει αποδιαρθρωθεί και ο αγροτικός τομέας έχει υποστεί πολλαπλά πλήγματα, η απομάκρυνση του ιστορικού ΚΕΝ Καλαμάτας θα τον υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο και θα καταστήσει προβληματική κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής.
Κύριε Υπουργέ,
Απευθύνομαι σε εσάς ως Μεσσήνιος αλλά και ως άνθρωπος που ασχολείται έντονα με τα κοινά γιατί πιστεύω ότι μπορείτε να κατανοήσετε περισσότερο από κάθε άλλον, όντας επί σειρά ετών Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, τις δυσμενείς επιπτώσεις από μια τέτοια απόφαση.
     Θεωρώντας, ταυτόχρονα, δεδομένη την ευαισθησία σας για την ανάπτυξη της χώρας μας, θέλω να σας καλέσω να επανεξετάσετε άμεσα την πρόταση του ΓΕΣ που δικαιολογημένα έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Με τη βεβαιότητα της δικής σας θετικής ανταπόκρισης, διατελώ,

Με τιμή

Δημήτρης Κουσελάς
Πρόεδρος Ο.Τ.Ο.Ε."