Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/6/2001

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  27 Ιουνίου 2001  

                                                   Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
                                Για το Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Ο.Τ.Ο.Ε. και Μέλους της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά με τον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο.


Ο κ. Κουσελάς μετά από αίτημα των κατοίκων και φορέων της Μάνης, έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της άμεσης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του Αγ. Νικολάου.


Πιο συγκεκριμένα ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε:


1. Να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Α. Νικολάου ως Περιφερειακό Ιατρείο 24ωρης ετοιμότητας, στελεχωμένο με δύο επιπλέον γιατρούς και μια νοσοκόμα πέραν του Επιμελητού Β΄ που σήμερα ανήκει στη δύναμή του. Να διατεθούν επίσης δύο επιπλέον αγροτικοί ιατροί.


2. Να χορηγηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός (αναλυτής αίματος, βιοχημικός αναλυτής, οφθαλμολογική λυχνία, χειρουργικά εργαλεία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.λ.π.) προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπισθούν τα υπάρχοντα προβλήματα.


3. Να διατεθεί ασθενοφόρο σε μόνιμη βάση.


    Ο κ. Κουσελάς τόνισε την μεγάλη σημασία της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας για την ευρύτερη περιοχή της Μάνης που τους θερινούς μήνες σφύζει από τουρισμό, ενώ η πρόσβαση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, λόγω της απόστασης και των κακών οδικών δικτύων, είναι δύσκολη.


    Ο Υπουργός Υγείας άκουσε προσεκτικά το πρόβλημα και δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπισή του σε συνεργασία και με τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ κ. Βουδούρη Οδυσσέα.