Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4/3/2001

Σχόλιο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις 4/3/2001 με τίτλο:

Αν όλοι οι πολιτικοί...

"Δύο φορές στη Συντονιστική Επιτροπή Μεσσηνιακών Συλλόγων Αττικής για την αναδάσωση της Ιθώμης, χρειαστήκαμε τη βοήθειά του και ενήργησε αυτομάτως, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

Την πρώτη φορά χρειαστήκαμε την παρέμβασή του για να εξασφαλίσουμε χορηγία από την ALPHA BANK. Μίλησε αμέσως ως πρόεδρος της ΟΤΟΕ στον πρόεδρο της τράπεζας Γιάννη Κωστόπουλο κι έτσι εξασφαλίστηκαν 2.000.000 δρχ. για τις ανάγκες των εθελοντών.

Προχθές προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας για να μαγνητοσκοπηθεί η αναδάσωση από αέρος και το υλικό να παραχωρηθεί για τις ανάγκες προπαγανδίσεις της επιτροπής "Εθελοντές 2004". Για κακή μας τύχη, ο αρμόδιος αξιωματούχος Ευάγγελος Χωραφάς, διευθυντής του Επιτελείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, βρισκόταν στην Τυνησία μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Αμέσως τον "ξετρύπωσε" εκεί κάτω και λίγες ώρες αργότερα μας τηλεφωνούσαν από το Υπουργείο για να μας πουν ότι το ελικόπτερο είναι στη διάθεσή μας.

Αν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου ενεργούσαν όπως ο Δημήτρης Κουσελάς, τότε ίσως τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά..."