Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/12/2004

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004

«Ερώτηση Κουσελά για σοβαρές ελλείψεις
στο Νοσοκομείο Καλαμάτας »

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004

«Το Νοσοκομείο Καλαμάτα στη Βουλή
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΕΠΙ» Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και
νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Nοσοκομείο Καλαμάτας
EΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στις ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αναφέρεται ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.

Οπως σημειώνει ο βουλευτής:

«Σε δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου Καλαμάτας έρχεται για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια η τραγική κατάσταση λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.

Επισημαίνουμε ότι με την κατασκευή και λειτουργία του νέου κτηρίου, παρ’ ότι η κίνηση έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί, το προσωπικό παραμένει το ίδιο και το Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί με βάση τις θέσεις του παλιού Οργανισμού. Σύμφωνα με στοιχεία του απελθόντος διοικητή του Νοσοκομείου τον περασμένο Ιούλιο, για την αποτελεσματική λειτουργία του και την κάλυψη των άμεσων αναγκών απαιτούνται 117 προσλήψεις στα διάφορα τμήματα.

Υπογραμμίζω ότι το σύνολο των κενών θέσεων με βάση το νέο Οργανισμό υπηρεσίας για την πλήρη κάλυψη του Νοσοκομείου και την εύρυθμη λειτουργία του είναι 344, και 116 θέσεις για τα Κέντρα Υγείας (Μελιγαλά, Αγίου Νικολάου, Πύλου και Μεσσήνης).

Οι παραπάνω ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα:

* Να έχει καταστεί προβληματική η λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

* Η μονάδα εντατικής θεραπείας εξακολουθεί να παραμένει κλειστή, καθώς και η μονάδα εμφραγμάτων.

* Δεν έχει ακόμη στελεχωθεί και λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική η οποία λειτουργεί μόνο ως εξωτερικό ιατρείο.

Δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά η πρωτοβάθμια φροντίδα.

Τις ίδιες επισημάνσεις κάνει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ο οποίος παραδέχεται ότι, λόγω της έλλειψης προσωπικού, δεν είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία των ανωτέρω τμημάτων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους εργαζομένους γιατρούς και τα εξαντλητικά τους ωράρια εργασίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Κουσελάς ερωτά τον υπουργό Υγείας αν είναι στις προτεραιότητές του η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με βάση το νέο Οργανισμό υπηρεσίας και ελλείψεων προσωπικού στα Κέντρα Υγείας Πύλου, Αγ. Νικολάου, Μεσσήνης και Μελιγαλά ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία τους και αν προτίθεται να προβεί -και πότε- στην προκήρυξη των απαιτούμενων θέσεων για την κάλυψη των κενών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.