Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/11/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Να πιέσουμε όλοι για το δυτικό άξονα»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

«Η «σαλαμοποίηση» της Ιόνιας Οδού»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

«Κινητοποιήσεις για την Ιόνια
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΚΑΙ
ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΠΤ»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Ο Δ. Κουσελάς χαιρετίζει την απόφαση
του ΣΟΠΤ Μεσσηνίας για κινητοποιήσεις

Την απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Παραγωγικών Τάξεων Μεσσηνίας για κινητοποιήσεις και συντονισμένες ενέργειες των φορέων του Νομού για την υλοποίηση της Ιόνιας Οδού χαιρετίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, ενώ σε δήλωση του – μεταξύ άλλων- σημειώνει:

«Το θέμα είναι κρίσιμης σημασίας για το Νομό μας, όπως και για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και εξίσου κρίσιμο για την αξιοπιστία όχι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, που ρητά δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίησή του προεκλογικά. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από κανένα Μεσσήνιο ως δήθεν δευτερεύον για την ανάπτυξη του Νομού μας.

Η διεκδίκηση της πλήρους και άμεσης υλοποίησης της Ιόνιας Οδού πρέπει να απασχολήσει όλους τους φορείς του νομού μας και το ίδιο το Νομαρχιακό Συμβούλιο, στην αυριανή του συνεδρίαση, ώστε να πιέσουμε όλοι συντονισμένα, για να αποτραπεί η επιδιωκόμενη «σαλαμοποίηση» και η υποβάθμιση αυτού του μεγάλου οδικού έργου.

‘Οσο για εκείνους που ισχυρίζονται ότι, ως Αντιπολίτευση, «δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε», τους θυμίζω ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:

  • άφησε έτοιμη την προωθημένη Αναγνωριστική Μελέτη, που ήταν απαραίτητη για την ανάθεση του έργου με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης και ολοκλήρωσε τις αναγκαίες γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες για το έργο, μέχρι και την περιοχή του Καϊάφα. ‘Όλα αυτά, εδώ και τόσους μήνες, η Κυβέρνηση τα άφησε αναξιοποίητα.

  • υλοποίησε και παρέδωσε το πιο δύσκολο κομμάτι του Δυτικού Οδικού ‘Αξονα, τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, που όλοι το έχουν αναγνωρίσει ως έργο μακρόπνοο και πρωτοποριακό, καθώς και το σημαντικότατο έργο της παράκαμψης της Πάτρας.

‘Όταν η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταφέρει , με τη δική της δουλειά και με τα δικά της «νέα συστήματα» ανάθεσης, να υλοποιήσει και να παραδώσει, έργα αντίστοιχης εμβέλειας και σημασίας, τότε ίσως να μπορέσει και να… εγκαλεί τα στελέχη της Αντιπολίτευσης! ‘Οσοι εγκαλούν την Αντιπολίτευση για το ότι…αντιπολιτεύεται, θα ήταν καλύτερο να απαντήσουν στο λαό της Μεσσηνίας για τη διάψευση των προεκλογικών δεσμεύσεων και για τις παλινωδίες της Κυβέρνησης, που τίποτα καλό δεν προμηνύουν για την Περιφερειακή Ανάπτυξη της χώρας, ούτε για την πρόοδο και την ευημερία του Νομού μας. »