Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/11/2004

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

«Αντιδράσεις για τις εξαγγελίες Σουφλιά»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

«ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥΦΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Διχάζει η Ιόνια Οδός
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
«Σε 10 μήνες ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"Η Ιόνια συζητείται σήμερα στο ΣΟΠΤ
Επίθεση στην κυβέρνηση από αντιπολίτευση Νομαρχιακού, Κουσελά
για την Ιόνια Οδό
ΚΟΥΣΕΛΑΣ, "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ" ΚΑΙ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Ο Κουσελάς για Ιόνια Οδό
και ανάπτυξη Μεσσηνίας

Ανακοίνωση με τίτλο «Όχι στον ευνουχισμό της Ιόνιας οδού και της Ανάπτυξης της Μεσσηνίας», ο βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουσελάς, επιτίθεται στην κυβέρνηση και στην πολιτική που ακολουθεί. Αναλυτικά η ανακοίνωση του έχει ως εξής:

«Πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να αφήσει τη Μεσσηνία εκτός Ιονίας Οδού.

Επιβεβαιώνεται ότι η άρνησή τους να απαντήσουν υπεύθυνα στη Βουλή για την τύχη της Ιονίας Οδού, υπέκρυπτε τους απαράδεκτους σχεδιασμούς τους να αποστερήσουν τη Μεσσηνία από το δικαίωμά της να είναι προσπελάσιμη. Από το δικαίωμά της να αναπτυχθεί και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει.

Πριν από 10 ακριβώς μήνες ο κ. Καραμανλής δεσμευόταν ρητά και κατηγορηματικά στην Καλαμάτα ότι: «προωθούμε άμεσα την κατασκευή του Δυτικού Οδικού άξονα από εδώ στην Πάτρα».

Μέσα σε 10 μήνες ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους και ανακάλυψαν ότι η κατασκευή του εν λόγω Οδικού ’ξονα από τον Πύργο – Τσακώνα «είναι ασύμφορη για τους ιδιώτες» !

Ακυρώνουν έτσι την αναπτυξιακή και την κοινωνική διάσταση ενός μεγάλου έργου για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Ενός έργου που οραματίστηκε και σχεδίασε το ΠΑΣΟΚ, για να ενώσει τη χώρα μας και την Ευρώπη με τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική.

Αποδεικνύεται έτσι, για μια ακόμη φορά, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει αναπτυξιακή στρατηγική και ότι είναι δέσμια συγκεκριμένων συμφερόντων.

Η Μεσσηνία αλλά και οι άλλοι Νομοί δεν πρέπει να αποδεκτούν τον ευνουχισμό της Ιονίας Οδού. Είναι ευνουχισμός της ίδιας της ανάπτυξης του Νομού μας και της ευρύτερης περιοχής.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Σ.Ο.Π.Τ. , το Εργατικό Κέντρο, όλοι οι φορείς, όλοι οι πολιτικοί και οι πολίτες, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΕ ΑΓΩΝΑ.