Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/11/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΟΠΤ
Συντονισμός για την ένταξη της Μεσσηνίας στη Δ΄ Ζώνη Κινήτρων»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την ένταξη στη Δ΄ Ζώνη κινήτρων;"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την ένταξη στη Δ΄ Ζώνη κινήτρων;"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την ένταξη στη Δ΄ Ζώνη κινήτρων;"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Δράση για την ένταξη της Μεσσηνίας στη Δ΄ Ζώνη Κινήτρων
ΕΝΩ O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σε συντονισμένη δράση - προκειμένου να ενταχθεί η Μεσσηνία στη Δ’ Ζώνη κινήτρων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου – καλεί με επιστολές που έστειλε στον Νομάρχη, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, το Συντονιστικό Οργανο των Παραγωγικών Τάξεων και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς, μετά από τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας για την ένταξη των νομών Δράμας και Καβάλας στη Δ’ Ζώνη. Αντίθετα, τονίζει ο Βουλευτής , η μέχρι τώρα στάση του Υπουργείου στο αντίστοιχο αίτημα της Μεσσηνίας ήταν αρνητική.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του βουλευτή Μεσσηνίας προς τους παράγοντες του Νομού έχει ως εξής:

«Με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου (Ελευθεροτυπία 4-11-2004, επισυνάπτεται) ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από γενικευμένες κινητοποιήσεις των παραγωγικών τάξεων των νομών Δράμας και Καβάλας, δεσμεύτηκε να εντάξει τους ως άνω νομούς στη Δ΄Ζώνη κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου, με διάταξη-τροπολογία που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή.

Η κίνηση αυτή του Υπουργού θεωρώ ότι έρχεται σε αντίθεση με την από 4-10-2004 – απάντηση του Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομίας κ. Μέργου στη από 31-8-2004 επιστολή μου, (συνημμένα έγγραφα), με την οποία ζητούσα την ένταξη του Ν. Μεσσηνίας στη Δ΄ ζώνη κινήτρων, καθώς και συνάντηση, με πρωτοβουλία του Υπουργού, με όλους τους βουλευτές και τις παραγωγικές τάξεις του Νομού μας, για το θέμα αυτό και για τα γενικότερα προβλήματα της Μεσσηνίας.

Στην απάντησή του ο Γεν. Γραμματέας κ. Μέργος ουσιαστικά παρέπεμπε την πιθανή ικανοποίηση του αιτήματός μας στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε για το νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων, ώστε να ισχύσει, εφόσον τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα του νομού μας θα το επέτρεπαν, από την 1-1-2007.

Φαίνεται ότι στο θέμα αυτό το Υπουργείο εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά, ανάλογα με τις πιέσεις που του ασκούνται από τους τοπικούς φορείς και την κοινή γνώμη, ενώ ακόμα εκκρεμεί η αιτηθείσα συνάντηση των φορέων της Μεσσηνίας με τον Υπουργό Οικονομίας.

Επειδή η ένταξη του νομού μας στη Δ΄ Ζώνη κινήτρων είναι ένα θέμα που σας έχει απασχολήσει και αποτελεί μια από τις 3 μεγάλες προτεραιότητες, όπως επισήμανα και στη συνάντηση των φορέων της Μεσσηνίας, που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΟΠΤ, πιστεύω ότι θα πρέπει:

  • να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο θέμα αυτό και να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός όλων των φορέων και των παραγωγικών τάξεων του Νομού μας, για την άμεση προώθησή του.

  • να επιδιώξουμε άμεση υλοποίηση της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομίας για το αίτημα αυτό, αλλά και για τα συνολικότερα προβλήματα της Μεσσηνίας.

Είμαι στη διάθεσή σας και πρόθυμος να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην προώθηση αυτής της τόσο σημαντικής για τη Μεσσηνία προτεραιότητας».