Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/1/2008

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ »
Κοινές πρωτοβουλίες για αντιπολίτευση.

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

«ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
11 σημεία αιχμής τέθηκαν στον Γιώργο για την Πελοπόννησο »

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

«Ο Παπανδρέου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» 

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

«Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου με τους βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Κινήματος »

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του, στη Βουλή, με τους βουλευτές της περιφέρειας Πελοπονήσου του κινήματος Λεωνίδα Γρηγοράκο , βουλευτή Λακωνίας, Δημήτρη Κουσελά, βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Μανιάτη, βουλευτή Αργολίδας, Παναγιώτη Μπεγλίτη, βουλευτή Κορινθίας και Δημήτρη Ρέππα, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτή Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, καταρχήν στη σημασία που αποδίδει το Κίνημα στην Περιφερειακή ανάπτυξη και την ανάδειξη της Περιφέρειας, ως μοχλού για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση απέδωσε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας Πελοποννήσου και ζήτησε από τους βουλευτές, ενόψει και του Συνεδρίου, να αναδείξουν και να υποβάλουν με την συμμετοχή και των τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, την αναπτυξιακή στρατηγική και την προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην ανάγκη εμπέδωσης της ενότητας του ΠΑΣΟΚ , καθώς και στις προϋποθέσεις για τη νικηφόρα ανασυγκρότηση και προοπτική της δημοκρατικής παράταξης.

Ειδικότερα επισήμαναν τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ στην Περιφέρεια και στους νομούς, όπως:

 Τις σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση βασικών οδικών και σιδηροδρομικών έργων.

Την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,

 Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας από την σοβαρή μείωση του αγροτικού εισοδήματος και τα προβλήματα από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

 Την εγκατάλειψη των πυρόπληκτων περιοχών.

 Την απουσία περιβαλλοντικής και οικολογικής πολιτικής, με ιδιαίτερη αναφορά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 Την ανυπαρξία παρεμβάσεων για ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιφέρειας.

 Την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων και την αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται η Πελοπόννησος στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης.

 Τη συρρίκνωση των τμημάτων του ΤΕΙ της Περιφέρειας και την αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 Την εγκατάλειψη των δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξής τους.

 Την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της Περιφέρειας.

 Την έλλειψη της αποτελεσματικής αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων του Δ΄ Κοινοτικού πλαισίου στήριξης (ΕΣΠΑ, 2007-2013) για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νομών.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμφώνησαν στην ανάληψη κοινών κοινοβουλευτικών και πολιτικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία και με τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ , για την αποτελεσματικότερη άσκηση της αντιπολιτευτικής δράσης και την ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος.