Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/11/2008

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2008

"Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για την ενίσχυση του ΤΕΙ Καλαμάτας με το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό."
 
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008
"Ερώτηση Κουσελά για προσλήψεις στο ΤΕΙ "
 
Εφημερίδα ΦΩΝΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2008
"Ερώτηση του Βουλευτή Δημ. Κουσελά "
"Να ενισχυθεί το ΤΕΙ Καλαμάτας με το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό"
 
Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2008
"Ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό στο ΤΕΙ Καλαμάτας"
"Ερώτηση στην Βουλή του Δ. Κουσελά για τα προβλήματα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα"
 
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2008
"Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για την ενίσχυση του ΤΕΙ Καλαμάτας με το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό.
 
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας του να καλυφθούν οι σοβαρές ανάγκες του ΤΕΙ Καλαμάτας σε διοικητικό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
 
« Σύμφωνα με το ΠΔ 224/2002, το σύνολο των προβλεπόμενων θέσεων για όλες τις κατηγορίες διοικητικού προσωπικού στο ΤΕΙ Καλαμάτας ανέρχεται σε 124. Σήμερα, ωστόσο, απασχολούνται 39 άτομα, που καλύπτουν μόνο το 31,45% των πραγματικών αναγκών, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στις νευραλγικές θέσεις των Γραμματειών των Τμημάτων, την ανάθεση πολλαπλών καθηκόντων στους ίδιους υπαλλήλους και την ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών.
 
Το πρόβλημα καλυπτόταν εν μέρει στο παρελθόν με συμβασιούχους που προσλαμβάνοντο μέσω προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ, τα οποία ήδη έληξαν, ενώ και οι συμβάσεις των ελάχιστων συμβασιούχων που απομένουν λήγουν στα τέλη Δεκεμβρίου.
 
Επειδή με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες διοικητικής υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου του ΤΕΙ Καλαμάτας, είναι δε επιτακτικά αναγκαίο να εγκριθούν το ταχύτερο 34 θέσεις διοικητικού προσωπικού για την κάλυψη τουλάχιστον των άμεσα επειγουσών αναγκών, σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα, είτε να υπάρξει μέριμνα κάλυψής τους τουλάχιστον με επί συμβάσει προσωπικό.
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
- Προτίθεται να ικανοποιήσει το εύλογο αίτημα του ΤΕΙ Καλαμάτας για την επείγουσα και αναγκαία ενίσχυσή του σε διοικητικό προσωπικό;
 
- Εάν ναι, πότε και με ποιο τρόπο προτίθεται να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών, ώστε να διασφαλισθεί στο ελάχιστο η κάλυψη των αναγκών του ΤΕΙ Καλαμάτας; »