Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/10/2004

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004
(απόσπασμα δημοσίευσης)

 

Ανάπτυξη με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ

Χαιρετισμός του Δημήτρη Κουσελά

Στο Προσυνέδριο απέστειλε χαιρετισμό ο βουλευτής, Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος είπε μεταξύ των άλλων:

«Οι εργασίες και η θεματική του Προσυνεδρίου σας είναι ουσιαστικές για το σχεδιασμό της ανάπτυξης, την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων της Μάνης. Τα προβλήματα της περιοχής είναι πολλά και σημαντικά. Το προβληματικό οδικό δίκτυο, η ανάπτυξη τουρισμού ποιότητας στην περιοχή, η αξιοποίηση του Ταϋγέτου για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και της οικολογικής κτηνοτροφίας, τα προβλήματα ύδρευσης-αποχέτευσης-βιολογικών καθαρισμών, η κατασκευή αλιευτικών καταφυγίων, η στήριξη γενικότερα των αγροτικών δραστηριοτήτων, η δημιουργία βιώσιμων ευκαιριών απασχόλησης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη τη Μάνη, είναι σοβαρά θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τις εργασίες σας.

Είμαι βέβαιος πως όλοι οι φορείς και οι αξιόλογοι ομιλητές, που συμμετέχουν σ’ αυτό το Προσυνέδριο, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη λύσεων στα προβλήματα της Μάνης, παρέχοντας μας τα αναγκαία εφόδια, ώστε να δώσουμε πιο τεκμηριωμένες και κατάλληλες απαντήσεις στη μεγάλη πρόκληση του σήμερα, που είναι η ολοκληρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη, με το σχεδιασμό, το δυναμισμό και τις υποδομές που της αξίζουν.

Στο θέμα αυτό οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς τους έχουν –και πρέπει να έχουν- τον πρώτο λόγο.

Ελπίζω να μου δώσετε την ευκαιρία να λάβω γνώση των υλικών και των πρακτικών του Προσυνεδρίου σας. Τα προβλήματα και οι προοπτικές της Μάνης με ενδιαφέρουν και με συγκινούν ιδιαίτερα, όχι μόνο ως βουλευτή Μεσσηνίας, αλλά και γιατί η Μάνη είναι ιδιαίτερη πατρίδα μου».