Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/10/2004

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

«Όχι» υπουργού στην ανανέωση
των συμβασιούχων γεωπόνων του ΕΛΓΑ
ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

«ΕΛΓΑ
Αναφορά Κουσελά για τους συμβάσεις των γεωπόνων»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

«Αρνητική απάντηση Μπασιάκου σε Κουσελά
για ανανέωση συμβάσεων γεωπόνων ΕΛΓΑ»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

Oι συμβάσεις των γεωπόνων του EΛΓA δεν ανανεώνονται
AΠANTHΣH MΠAΣIAKOY ΣE KOYΣEΛA

Αρνητικά απάντησε ο υπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης Ε. Mπασιάκος στην αναφορά που κατέθεσε στη Bουλή ο βουλευτής Δημήτρης Kουσελάς, μετά από σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Nομαρχιακού Συμβουλίου Mεσσηνίας, ζητώντας την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των γεωπόνων του EΛΓA.

Οπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο του κ. Κουσελά, σύμφωνα με την απάντηση, δεν προβλέπεται ανανέωση των συμβάσεων των γεωπόνων EΛΓA, αφού αυτοί προσλαμβάνονται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 21 του N. 2190/94 για την αντιμετώπιση «εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών» και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από αυτές, δηλαδή με ανακοίνωση που καθορίζει συγκεκριμένη διαδικασία και κριτήρια πρόσληψης, βάσει του πίνακα κατάταξης υποψηφίων της υπ. αριθμ. 8966/12-5-2004 Aνακοίνωσης Πρόσληψης.

Και ο κ. Κουσελάς σχολιάζει: “Tο κατά πόσον οι γεωπόνοι του EΛΓA καλύπτουν όντως «πρόσκαιρες, περιοδικές ή εποχικές» ανάγκες, το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι αγρότες και οι φορείς του νομού μας, οι οποίοι εύλογα ζητούν να τους παρέχονται υπηρεσίες έμπειρων γεωπόνων εγκαίρως, σε μόνιμη και συστηματική βάση”.