Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/10/2004

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

«Δεν θα μειωθεί το προσωπικό των ΕΛ.ΤΑ. Καλαμάτας
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Αναδιάρθρωση και όχι κατάργηση
του κομβικού κέντρου Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

«ΚΟΜΒΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Απάντηση Υφ. Μεταφορών και
Επικοινωνιών σε αναφορά του Δ.Κουσελά»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ
Πλήρης αυτοματοποίηση διαλογής αλληλογραφίας
ΣΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σχεδιασμός αναδιοργάνωσης η απάντηση του υφυπουργού

Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αναστάσιος Νεράντζης απάντησε στην Αναφορά που κατέθεσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2004 ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας της ειδικής μονάδας παραγωγής (κομβικό κέντρο) ΕΛΤΑ Νομού Μεσσηνίας.

Στην Αναφορά του, μετά από αίτημα των εργαζόμενων στο Κομβικό Κέντρο Καλαμάτας, ο κ. Κουσελάς επισήμαινε πως οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της κατάργησης, αντί της απαιτούμενης αναβάθμισης, του ως άνω Κομβικού Κέντρου στο Νομό Μεσσηνίας, το οποίο προσφέρει σημαντικό ποσοτικό και ποιοτικό έργο, δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη διακίνηση της αλληλογραφίας αλλά σοβαρές επιπτώσεις στις αντίστοιχες θέσεις εργασίας, είναι δε ακατανόητη και προδήλως επιλεκτική, αφού λειτουργούν κανονικά αντίστοιχα κέντρα σε άλλους νομούς

Στην απάντησή του, ο κ. Νεράντζης σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η μεταφορά μέρους των εργασιών Διαλογής του Κομβικού Κέντρου Καλαμάτας στο Κομβικό Κέντρο Τρίπολης εντάσσεται στην αναδιοργάνωση του δικτύου των Κέντρων Διαλογής πανελλαδικά, με στόχο την προετοιμασία και του Κ.Κ. Καλαμάτας και του Κ.Κ. Τρίπολης για την πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών Διαλογής της Αλληλογραφίας, έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και είχε ξεκινήσει προ τριετίας.

Στόχος του σχεδιασμού αναδιοργάνωσης των Κέντρων Διαλογής είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και η παροχή νέων ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Στην παρούσα φάση της αναδιοργάνωσης, δεν προβλέπεται από τα ΕΛΤΑ μείωση των θέσεων εργασίας στο Ν. Μεσσηνίας. Απεναντίας, λόγω προσθήκης νέων εργασιών, μπορεί οι θέσεις να αυξηθούν σε μικρό ποσοστό».

Μένει να δούμε κατά πόσον η σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση του Κομβικού Κέντρου των ΕΛΤΑ στην Καλαμάτα, θα οδηγήσει όντως σε αναβάθμισή του, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν ως στόχους τους το Υπουργείο και ο ΕΛΤΑ και σε διατήρηση, αν όχι σε αύξηση, των αντίστοιχων θέσεων εργασίας, καταλήγει σε γραπτή ανακοίνωση του , ο βουλευτής Μεσσηνίας.