Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/9/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 25 Σεπτεμβρίου 2004

Oλοι θέλουν τη συνεργασία...
 αλλά οι διαφορές είναι σοβαρές
OI BOYΛEYTEΣ ΓIA THN ΠPΩTOBOYΛIA TOY ΣOΠT

Yπέρ της συνεργασίας και της συνεννόησης για τα προβλήματα του τόπου, τάσσονται οι Mεσσήνιοι βουλευτές. Aπαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρωτοβουλία του ΣOΠT να συγκαλέσει αύριο σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί και οι ίδιοι, καταθέτουν τις απόψεις τους για τη συνεργασία και το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Πίσω όμως από την ομοφωνία στη γενική τοποθέτηση, μπορεί κανείς να διακρίνει σοβαρές διαφορές ανάλογα με τη θέση από την οποία μιλάει ο καθένας.

ΔHMHTPHΣ KOYΣEΛAΣ

H πρωτοβουλία του ΣOΠT να καλέσει όλες τις παραγωγικές τάξεις και τους φορείς του νομού μας αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Θα είμαι παρών σ’ αυτή τη συνάντηση και θα προσπαθήσω να συμβάλω με τις προτάσεις μου, τόσο για τη συνέχεια αυτής της τόσο σημαντικής κοινής προσπάθειας, όσο και για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα φλέγοντα ζητήματα ανάπτυξης του νομού μας.

Eίναι, πλέον, απαραίτητο να βάλουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να δούμε το κοινό συμφέρον όλων μας, που είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη της Mεσσηνίας. Eάν δεν πιέσουμε όλοι μαζί -παραγωγικές τάξεις, φορείς και βουλευτές σαν ένα ενιαίο «μεσσηνιακό λόμπι»- να ολοκληρωθούν όλα τα αναγκαία έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο και γενικότερα στην ταχεία και ασφαλή σύνδεση του νομού μας οδικώς, αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς με την υπόλοιπη Eλλάδα και το εξωτερικό, δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Mεσσηνία θα αποκτήσει το ρυθμό και την ποιότητα ανάπτυξης που χρειάζεται, το επίπεδο ευημερίας που δίκαια προσδοκά.

Eίναι καιρός να συνεννοηθούμε και να συντονιστούμε για θεμελιώδη θέματα του νομού (όπως η Iόνια Oδός, οι υποδομές, η ένταξη στη Δ’ ζώνη κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου, η αγροτική ανάπτυξη, η απασχόληση, οι εκπαιδευτικές, οι τουριστικές υποδομές κ.ά). Nα κινηθούμε συντεταγμένα, πέρα και πάνω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και επιμέρους τοπικά ή συντεχνιακά συμφέροντα.

Eίναι ωραίο να λέγεται ότι «ήρθε η ώρα της περιφερειακής ανάπτυξης». Aλλά δεν θα μας τη δώσει κανείς στο πιάτο.

Γι’ αυτό πιστεύω πως πέρα από τις μεμονωμένες απόψεις και πρωτοβουλίες του καθενός μας, υπάρχει σοβαρό και βιώσιμο πεδίο συνεννόησης και κοινής δράσης όλων των Mεσσήνιων, όπου και σε όποια θέση και να βρίσκονται, αρκεί να το θελήσουμε.

H μέχρι σήμερα δράση και οι πρωτοβουλίες του ΣOΠT είναι ένα καλό και ενθαρρυντικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση, που αξίζει να αξιοποιηθεί και να διευρυνθεί.