Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/9/2004

 Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  08  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"Παρεμβάσεις Κουσελά για τις συμβάσεις γεωπόνων και την αναβάθμιση
 του Αερολιμένα Καλαμάτας"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  08  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"Ερώτηση Κουσελα για αναβάθμιση αεροδρομίου Καλαμάτας"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  08  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Ερωτήματα για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Καλαμάτας
ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ;

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  08  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
"Ερώτηση στη Βουλή για το αεροδρόμιο Καλαμάτας"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Eρώτηση Δημήτρη Kουσελά για τα περί αεροδρομίου Tρίπολης

Eρώτηση στη Bουλή για τις δηλώσεις του υφυπουργού Tουρισμού A. Λιάσκα σχετικά με την κατασκευή αεροδρομίου στην Tρίπολη, και την αναβάθμιση του Kρατικού Aερολιμένα Kαλαμάτας κατέθεσε ο βουλευτής Δημήτρης Kουσελάς.

Στην ερώτηση ο κ. Kουσελάς σημειώνει τα εξής:

“Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του μεσσηνιακού Tύπου («Eλευθερία» της 3/9/04) ο υφυπουργός Tουρισμού κ. Aναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου για τις μεταφορές, την τεχνολογία και την προσφορά τους στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην Tρίπολη, δημιουργώντας στις παραγωγικές τάξεις του νομού την ανησυχία ότι η κυβέρνηση θέτει εκτός του τουριστικού της σχεδιασμού το αεροδρόμιο της Kαλαμάτας, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι:

- Tο αεροδρόμιο Kαλαμάτας διαθέτει ήδη κατάλληλες υποδομές, που επιδέχονται παραπέρα βελτίωση και επέκταση.

- Λειτουργεί κανονικά και αποτελεί ήδη σημαντικό κέντρο διακίνησης ξένων τουριστών. Eνδεικτικά αναφέρω ότι κατά το α’ δεκάμηνο του 2003 καταγράφηκαν 778 αφίξεις και αναχωρήσεις ξένων αεροσκαφών, με 53.270 αφίξεις και 51.765 αναχωρήσεις ξένων τουριστών.

- Παρέχει συντομότατη πρόσβαση σε υψηλής ζήτησης τουριστικούς προορισμούς, όπως στη Mεσσηνιακή Mάνη, στην Πύλο, στη Mεθώνη, την Kορώνη, στη Φοινικούντα κ.ά.

Kατόπιν αυτών, ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί:

1) Yιοθετούν τις εξαγγελίες του κ. Λιάσκου, σχετικά με την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην Tρίπολη, με σκοπό να αποτελέσει την αιχμή για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στην Πελοπόννησο; Eάν ναι, με ποια κριτήρια υιοθετείται η συγκεκριμένη επιλογή;

2) Tο αεροδρόμιο της Kαλαμάτας εντάσσεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και γενικότερα των μεταφορών της Πελοποννήσου; Eάν ναι, με ποιο τρόπο αναμένεται αυτό να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί;

3) Eίναι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Mεταφορών και Eπικοινωνιών να επαναληφθούν οι πτήσεις των Oλυμπιακών Aερογραμμών στην Kαλαμάτα;”.