Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7/9/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  07  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"Ερώτηση Δ. Κουσελά για τους συμβασιούχους"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  07  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Αναφορά Δ. Κουσελά για εργαζομένους
 στην "Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε."

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  07  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Καταχρηστική η χρήση των συμβάσεων "κατάρτισης"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  07  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"Ο Κουσελάς για καταχρηστικές συμβάσεις εργασίας"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  07  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

 

Αναφορά στη Βουλή για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με την καταχρηστική μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει ο κ. Κουσελάς, χρήση συμβάσεων «κατάρτισης» για τους εργαζόμενους στην «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.» (Θυγατρική ΟΑΕΔ).

Οι εργαζόμενοι αυτοί, ενώ απασχολούνται επί σειρά ετών (αρκετοί από αυτούς επί σχεδόν μια δεκαετία…) με 10μηνες ανανεούμενες συμβάσεις «κατάρτισης» και ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εν λόγω φορέα, στερούνται στοιχειωδώς αξιοπρεπούς αμοιβής κλπ. εργασιακών δικαιωμάτων, γιατί με τις συμβάσεις «κατάρτισης» παρακάμπτεται καταχρηστικά η εφαρμογή σε αυτούς των προστατευτικών διατάξεων του εργατικού δικαίου, κινδυνεύουν ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να χάσουν και την ίδια την εργασία τους, ενώ έχουν ήδη προσληφθεί νέοι συμβασιούχοι και προγραμματίζεται η προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας από το φορέα που τους απασχολεί!

Ο κ. Κουσελάς ζητά να αρθεί άμεσα η συγκεκριμένη και απαράδεκτη σε βάρος τους αδικία, με προσωρινή ανανέωση των συμβάσεών τους, αναγνώριση της σχέσης εξαρτημένης εργασίας που τους συνδέει με την «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε» και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου διαρκείας.

Στην Αναφορά του, ο βουλευτής Μεσσηνίας τέλος τονίζει πως θεωρεί δίκαιο το αίτημα αυτών των εργαζόμενων και ότι χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το εποπτεύον την «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε» Υπουργείο, ώστε να μη συνεχιστεί, σε βάρος τους, μια καταφανώς άδικη και κοινωνικά ανεπίτρεπτη πρακτική.